Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11441 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   30 Nisan 2020 - 14:44

Damla Sulama Sistemi Kurulumları Gerçekleştirildi

Büyüt
Küçült
Damla Sulama Sistemi Kurulumları

Organik Havzalarda Organik Üretimin Geliştirilmesi Projesi Kapsamında

Damla Sulama Sistemi Kurulumları Gerçekleştirildi

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanseedilenOrganik Havzalarda Organik Üretimin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Çamoluk İlçesinde, Organik Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi üretimi yapılan alanlardadamla sulama sistemlerinin kurulumu gerçekleştirildi.

Birinci aşamada;Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesine Coğrafi işaret alınması için çalışmalara başlanmış olupÇamoluk Şeker Kuru Fasulyesinin Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 02.05.2018 tarihinde tescili yapılmıştır. Çamoluk İlçemizde Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi üretimi yapan çiftçilerimiz ve Çamoluk Ziraat Odası Başkanlığından gelen yoğun talep ve istekler neticesinde projenin 2. aşaması planlanarak hayata geçirilmiştir. Bu kapsamda üretimi yapılan Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesinin paketlenerek marka ve katma değerlerinin arttırılması amacıyla; 2019 yılında 'Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesi Tam Otomatik Paketleme Tesisi ' kurularak, hizmete açılmıştır.

DOKAP tarafından finanse edilen, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen “Organik Havzalarda Organik Üretimin Geliştirilmesi Projesi”kapsamında; organik havzalarda, organik üretimin geliştirilmesi, Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesinin üretim alanlarının genişletilmesi, daha yüksek ve kaliteli ürün elde edilebilmesi amacıyla damla sulama sistemlerinin kurularak hayata geçirilmesi için harekete geçilmiştir. 

Damla sulama, bitkileri yetiştirmek için kullanılan en verimli su dağıtım sistemlerinden birisidir. Suyu doğru zamanda ve direkt, bitkinin kök bölgesine teslim ederek her bir bitkinin ihtiyaç duyduğu suyu, doğru zamanda almasını sağlar ve bitkilerin optimum seviyede büyümelerine yardımcı olur. Damla sulama sayesinde çiftçiler, sudan, enerji ve hatta bitki koruma ürünlerinden tasarruf ederken daha yüksek verim elde edebilirler.

Yukarda verilen bilgiler ışığında; Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen organik havzalarda, organik üretimin geliştirilmesi amacıyla Müdürlüğümüzce proje bazlı çalışmalara hız verilmiştir. Bu amaçla, Çamoluk İlçemizde DOKAP ve Müdürlüğümüz destekleri sayesinde üretimi son yıllarda oldukça artış gösteren Çamoluk Şeker Kuru Fasulyesinde organik tarım sürecine geçiş için harekete geçilmiştir.

Bu kapsamdaMüdürlüğümüzce, toplam 274 dekar alanda damla sulama sistemi kurulumunu sağlayacak sulama sistemi ekipmanlarının alımı yapılarak çiftçilerimize dağıtımları yapılmaya başlanmıştır.Bu kapsamda toplam 548 bin metre16 mm’lik delikli damlama sulama borusu, 9 bin 500 metre 63 mm’lik kangal sulama borusu ile gerekli olan diğer tüm damla sulama sistemi bağlantı malzeme ve ekipmanlarının dağıtımı yapılarak, damla sulama sistemlerinin kurulumu gerçekleştirilmiştir.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir