Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 23382 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   08 Haziran 2018 - 11:18

GİRESUN’DA 163 MİLYON TL YATIRIM

Büyüt
Küçült
GİRESUN’DA 163 MİLYON TL

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI PROF. DR. VEYSEL EROĞLU GİRESUN’DA 163 MİLYON TL YATIRIM BEDELLİ 13 ADET TESİSİN TEMELİNİ ATACAK VE AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEK…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Giresun’da tesis edilen 13 tesisten 2 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 11 adet tesisin ise temelini atacak. Açılışı gerçekleştirilecek tesislerin 1 adedi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve 1 adedi de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Giresun’a kazandırılacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 9 adet, Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet ve DKMP Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 11 Haziran Pazartesi günü saat 13.00’da Valilik önünde düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 163 milyon TL yatırım bedelli 13 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar şehre 1 milyar 300 milyon TL yatırım yapıldı.

Giresun’a 163 Milyon TL’lik 13 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Çamoluk Usluca Barajı, Çamoluk Yenice Barajı, Şebinkarahisar Dönençay Barajı Sulaması, Alucra Barajı Sulaması, Şebinkarahisar Ovacık Barajı Sulaması, Şebinkarahisar Toplukonak Göleti Sulaması ile 3 adet taşkım koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmalarla, Köroğlu Tabiat Parkı Yaban Hayatı Eğitim Merkezi’nin temelini de atacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan 1 adet taşkın koruma tesisinin ve DKMP Genel Müdürlüğü’nce tamamlanan 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 13 tesisin maliyeti ise 163 milyon TL.

Ayrıca, Giresun’da düzenlenecek merasimde 10 aileye gelir getirici tür, 11 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu nar, hurma, ıhlamur, kara yemiş ve sarıçam fidan türlerinden oluşan toplam 2.500 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Giresun’un Münbit Toprakları Suya Kavuşuyor

Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 28.080 dekar zirai alan suya kavuşacak. 1 milyon 140 bin metreküp su biriktirilecek. İl merkezi ve 3 ilçe taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanlık alanların artırılması ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir