Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12842 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Eylül 2020 - 17:00

DİTİB’ten Giresun’a 150 bin Euro

Büyüt
Küçült
DİTİB’ten Giresun’a 150 bin

DİTİB, Giresun’a hem kumanya hem de maddi yardım yaptı

İslam KARAOSMANOĞLU / KÖLN (Almanya)

MERKEZİ Almanya’nın Köln kentinde olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği kısa adıyla DİTİB, Giresun ve ilçelerinde meydana gelen sel felaketi için Almanya’da toplanan 150 bin Euro’yu bizzat Giresun’a giderek TDV Giresun temsilciliğine teslim etti. İlaveten kumanya yardımı da yapıldı.

DİTİB, kampanya kapsamında toplanan yardımları, sel mağdurlarına ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfına teslim etti.Yardımsever insanların desteğiyle gerçekleştirilen kampanya kapsamında toplanan paralar, DİTİB Almanya’yı temsilen Essen Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, Düsseldorf Bölge Birliği Başkanı Ersin Özcan ve Münster Bölge Birliği Başkanı Durmuş Aksoy tarafından TDV Giresun Şube Başkanı Muhittin Oral’ın koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı’na teslim edildi.

DİTİB YARALARIN SARILMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Giresun’da meydana gelen sel felaketinin ardından Giresun’a destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatmıştı. Üç hafta devam eden kampanyanın sonunda toplanan yardımlar Giresun’a ulaştırıldı.

Essen Bölge Birliği Başkanı Giresun Derelili Fahrettin Alptekin, DİTİB Almanya camiası olarak sel felaketi sonrası yaraları bir nebze olsun sarmak için harekete geçtiklerini belirterek, “Giresun için DİTİB’in gözetiminde hızlı bir yardım kampanyası başlattık. DİTİB adına yardımın ulaştırılması hizmetini üstlenen TDV’ye teşekkür ediyoruz” dedi.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, bağışta bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ederek, “DİTİB teşkilatının başlattığı Giresun yadım kampanyasına destek verenlerden Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı.

TDV Giresun Şube Başkanı Muhittin Oral ise yaşanan sel felaketinin ardından yaraların sarılması için gayret ettiklerini belirterek, “Bu zor günümüzde yanımızda olmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yaptıkları yardımların kabulünü Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.AlmanyaDİTİB teşkilatı tarafından teslim edilen yardımlarla psikososyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara destek olunacağı, ayrıca selden zarar gören cami ve Kur’an kurslarının bakım ve onarımı ile tefrişatının yapımına katkı sağlanacak.” diye konuştu.

Afet bölgesine gıda kolisi ve yıkanabilir maske ulaştırıldı

Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, DİTİB Almanya’yı temsilen Essen Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, Düsseldorf Bölge Birliği Başkanı Ersin Özcan ve Münster Bölge Birliği Başkanı Durmuş Aksoy ve TDV Giresun Şube Başkanı Muhittin Oral selin yaşandığı Doğankent, Yağlıdere, Espiye ve Dereli ilçelerinde incelemelerde bulundu.Afetten zarar gören camiler incelendi, vatandaşlarla geçmiş olsun dilekleri iletildi.


Dereli1-2-3-4: DİTİB Almanya camiası toplanan yardımları Giresun2a ulaştırdı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir