Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11284 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   07 Eylül 2017 - 19:26

Giresun Kamu Emekçileri Derneği Basın Açıklaması

Büyüt
Küçült
Giresun Kamu Emekçileri Derneği Basın

            Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşamakta olan  Müslüman kardeşlerimiz, malesef son günlerde , tüm dünyanın gözü önünde zulme ve katliama maruz kalmaktadır.

            Myanmar ordusunun Arakanlı müslümanlara yönelik geçen hafta başlatmış olduğu saldırılar sonucunda   kadın,erkek,yaşlı,çocuk demeden binlerce Müslüman katledilmiş olup 200 binin üzerinde  Müslüman ise  ülkelerini terk etmek zorunda bırakılmıştır.

            Arakan’da kalanlar ise her gün zulüm altında, ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır.

            Myanmar ordusu ve Budist Rahipler tarafından Müslümanlara karşı yaşamdan bezdirme, işkence ve katliamlar sistematik bir şekilde uygulanmaktadır.

            Tarifi mümkün olmayan işkencelerle, tecavüzlerle, katliamlarla karşı karşıya kalan Arakan'lı binlerce müslüman son bir haftada birbirinden vahşi yöntemlerle öldürülmüştür.

            Arakanda yaşanılan bu vahşeti şiddetle kınıyoruz.

Böyle zulüm, böyle vahşet, böyle katliam dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir.

            Bu masum insanlar daha ne zamana kadar bu acıyı çekecekdir ?

            Bu zulüm daha ne kadar sürecekdir ?

Dünyanın neresinde olursa olsun, kimden gelirse gelsin, hangi gerekçe ile yapılırsa yapılsın, dini, ırkı, rengi ve coğrafyası ne olursa olsun insanlığa karşı yapılan her türlü zulüm, işkence ve öldürme gibi eylemler asla kabul edilemez.

            Arakanlı kardeşlerimiz kendi  vatanlarında, inançlarını özgürce yaşayabilmeli,eğitimlerini alabilmeli,sağlık hizmetlerinden faydalanmalıdır.
            Bu nedenle Birleşmiş Milletler, İslâm İşbirliği Teşkilâtı başta olmak üzere bütün uluslararası kuruluşları , insan hakları örgütlerini,vicdan sahibi herkesi Arakan’da yaşanan işkence ve katliama sessiz kalmamaya karşı acil eyleme çağırıyor,İslâm dünyasını ve tüm insanlığı Arakanlı Müslümanlara yardım etmeye davet ediyoruz.

                             Giresun

Kamu Emekçileri Derneği Başkanı

                      Fatih ÖKSÜZ



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir