Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 17401 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   15 Mayıs 2018 - 18:26

Düve Alımlarına %30 Hibe Desteği Müracaatları Başladı

Büyüt
Küçült
Düve Alımlarına %30 Hibe Desteği Müracaatları


    Bakanlığımız tarafından mera yetiştiriciliği bölgesi olarak belirlenen 40 il arasında yer alan Giresun ilimizde yürütülecek olan düve alımına hibe desteği kapsamında; TÜRKVET sistemine kayıtlı sığır işletmesi olan ve en az 20 en fazla 100 baş düve satın alan üreticilerimize satın aldıkları düve başına % 30 oranında hibe desteği verilecektir
    Desteklemeye müracaatlar 8 Mayıs-6 Haziran 2018 tarihleri arasında İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri bünyesinde teşkil edilen il/ilçe destekleme yürütme birimlerine şahsen yapılacaktır.
    Başvuruda bulunacak gerçek ve tüzel kişilerde aranacak şartlar şunlardır;
    1)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 08.05.2018 tarihinden itibaren 18 yaşını doldurmuş olmak.
2)TÜRKVET’ekayıtlı sığır işletmesine sahip olduğuna dair güncel belgeyi veya tüzel kişilerin (birlik, şirket vs.) başvurularında işletmenin kurucu/ortaklardan birinin belirtilen şartlara haiz işletme sahibi olduğuna dair belgeyi başvurusu ile birlikte sunmuş olması gerekmektedir.
3)Yetiştiricinin işletmesi, 1.1.2018 tarihinden önce TÜRKVET’e kaydı yapılmış olmalı.
İşletme kapasitesi ile talep edilen hayvan sayısı uyum lu olacaktır.
4)Gerçek ve tüzel kişilerin kamudan bağımsız olması gerekir. Devlet memurları, kamu işçileri veya devlet üniversitelerinde görevli öğretim elemanları başvuramazlar.
5)Yetiştirici/üreticiler yatırım kredi ve vergi teşviklerinden yararlanabilirler.
6)Tüzel kişilikler, kuruluş tüzüklerinde/ana sözleşmelerinde hibe programlarında yer alan yatırım konusunda faaliyet yürüteceklerini belirtirler.
7)Başvuruda bulunacak kişi ve kuruluşların yetkili kurul ve/veya organlarından; Kararname kapsamındaki desteklere başvuru yapması, uygulamaların gerçekleştirilmesi konularında yetki almış olmaları gerekmektedir.
8)Aynı işletme için kapasitesi ne olursa olsun ikinci bir yetiştirici tarafından yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.
9)Daha önce Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarından damızlık hayvan alımı hibesi için yararlanılmış olan hibeler kapsamında aynı işletme için tekrar başvuru yapılamaz.

2018 yılı için desteklemeye esas damızlık gebe düve birim fiyatı 10.000 TL/baş’dır.
Desteklemeye esas 8-13 aylık damızlık boş dişi sığırların birim fiyatı  ise 6.000 TL/baş’dır.

Destekleme kapsamına giren ırklar Simental, Kırmızı/Siyah Angus, Hereford, Limuzin, Şarole ve Belçika Mavisi ve Jersey ırklarından (Jersey ırkı düveler Doğu Karadeniz Bölgesi dahilindeki illerde) olmalıdır.
Düve alımları; Düve yetiştirici merkezleri, Hastalıktan ari işletmeler, TİGEM, Tarım Kredi Kooperatifleri ile ortakları/üyeleri, damızlık yetiştirici/üretici örgütleri ve merkez birliklerinden temin edilerek gerçekleştirilecektir. Yetiştiriciler, hibe sözleşmesi kapsamında hibeye esas düveleri ödemenin yapılmasından sonra mücbir sebepler hariç 2 (iki) yıl süre ile satamayacak ve devredemeyeceklerdir. Bu amaçla, il/ilçe müdürlükleri yılda en az bir kere olmak üzere işletmelere giderek kontrol edecekledir. 

Konu hakkında  daha detaylı bilgi almak isteyen yetiştiriciler, İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize müracaat edebilirler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir