Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7201 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   01 Şubat 2021 - 16:39

EYNESİLLİ PROFESÖRÜN BÜYÜK BAŞARISI

Büyüt
Küçült
EYNESİLLİ PROFESÖRÜN BÜYÜK

Gebze Teknik Üniversitesinde (GTÜ) Kimya Mühendisliği Bölümünde görev yapan Eynesilli Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu, 7 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren bilim adamı oldu.

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P. A. Ioannidis ve araştırma ekibi tarafından hazırlanan, farklı alt disiplinlerde dünyadaki 7 milyon bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren 160 bin kişiden oluşan liste Plos Biology Dergisi'nde yayımlandı.

Bilimsel makalelerin, atıf oranlarının, yazar sırası ve sayısı gibi kriterlerin, kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak değerlendirmeye alındığı araştırma, Amerika Birleşik Devletleri ve Hollanda'dan bilim insanlarının yer aldığı bir komisyon tarafından gerçekleştirildi.

Liste hazırlanırken bilim insanlarının h-indeksi, yayın ve atıf sayısı gibi önemli ölçütler göz önüne alınarak 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sıralama yapıldı. Çalışmada, 1996-2019 yılları arasında en az 5 makale yayınlamış olan yaklaşık 7 milyon araştırmacının tüm akademik kariyerleri boyunca yaptığı çalışmalar incelenerek 159 bin 684 bilim insanı listelendi. Türkiye'den 614 bilim insanının yer aldığı listede Eynesilli Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu’da yer aldı.

Eynesilli İşadamı Mehmet Melikoğlu’nun yeğeni olan Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu’nun başarısı ilçede sevinçle karşılandı.

Eynesilli İşadamı Mehmet Melikoğlu yeğeninin başarısından gurur duyduğu nu belirterek,” Abim

Kazim Melikoğlu’nun oğlu olan Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu’nun bu başarısından dolayı kendisi ile gurur duymaktayız. Amcası olarak başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Harita Yüksek Mühendisi baba ve Kimya Mühendisi annesi olan Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu’nun 1982 yılında dünyaya geldi. Eynesil’ın Derebaşı nüfusuna kayıtlı olan Prof. Dr. Mehmet Melikoğlu Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Kimya Mühendiliğ’nı 2005 yılında birincilikle tamamladıktan sonra 2008 yılında da süresinden daha az bir zamanda Manchester'de Kimya Mühendisliği Bölümünü tamamladı.  Ahmet CEYLAN



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir