Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9061 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Şubat 2018 - 20:31

Filistinli Başkan, TÜGVA Bulancak’ta Kudüs Söyleşisi yaptı

Büyüt
Küçült
Filistinli Başkan, TÜGVA Bulancak’ta Kudüs Söyleşisi

 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak İlçe Temsilciliği Eğitim ve Kültür Faaliyetleri kapsamında Çarşamba akşamı vakıf binasında “Tarihte ve Günümüzde Kudüs” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

TÜGVA Bulancak Binasında bulunan Bulancak Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen söyleşide, Filistin Alimler Birliği Başkanı Doç. Dr. Nevvaf Takruri “Kudüs davasının en büyük destekçisi Türkiye’dir. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Allah hayırlı uzun ömür versin. Türkiye Cumhurbaşkanının çabası sonucu BM’de alınan Kudüs kararını heyecanla izledik ve bir kez daha ümitlendik.” Dedi.

“Filistin topraklarından vazgeçmek haramdır”

“İslam hukukunun öngördüğü görevimiz dışında genelde İslam ümmetinin özelde ise Filistinli alimler olarak, Suriye’de ve Filistin’de yaşanan gelişmeler çerçevesindeki şer’i duruşu sergilemeliyiz” diyen Tekruri,  “Siyonistler, Kudüs’teki İslam mukaddesatına, özellikle de Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına devam ediyor. Mescid-i Aksa’da namaz kılan Müslümanlara yapılan saldırıları kaygıyla izliyoruz. Bunun yanı sıra Aksa’nın Müslümanlar ve Yahudiler arasında taksim edilmesi için yürütülen projeler de bizi endişelendiriyor. Kudüs, Mescid-i Aksa ve tüm Filistin toprakları, -1948 ve 1967 ayrımı gözetmeksizin- İslam topraklarıdır ve bu toprakların bir karışından dahi vazgeçilmesi söz konusu olamaz. Bunu talep eden kim olur olsun ya da makamı ne olursa olsun bu durum değişmez. Filistin topraklarının bir karışandan dahi vazgeçilmesinin haram olduğunu beyan ediyoruz” şeklinde konuştu.

Program sonunda TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin, Takruri’ye hediye paketi takdim ederken, Takruri, TÜGVA Temsilcisi Göktekin’e Kudüs temalı plaket takdim etti.

Programa Bulancak’ta bulunan STK’ların temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir