Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15405 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   04 Ağustos 2017 - 11:35

Fındık hasat olgunluğuna ulaşmadan toplanmamalıdır!

Büyüt
Küçült
Fındık hasat olgunluğuna ulaşmadan

Fındıkta uygun hasat zamanı ve toplama şekli konusunda Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın şu bilgileri vermiştir:

Hasat olgunluğuna ulaşmadan toplanan fındıklarda randıman ve kalite kaybı yaşanacağından ötürü zamanından önce hasat yapılmaması önemlidir. Giresun ilimizde ilgili komisyonca 2017 yılı için alınan karar gereğince;  sahil kesiminde 0-250 metre rakımlar arasında 6 Ağustos, orta kesimde 251-500 metre rakım arasında 12 Ağustos ve yüksek kesim 500 metreden yukarı rakımda 19 Ağustos’tan itibaren fındık hasadına başlanacaktır.

Fındığın en iyi hasat edilme şekli silkme suretiyle yerden toplanmasıdır. Bu sebeple elverişli bahçelerde yerden toplanarak hasat edilen fındıklar tam hasat olgunluğunda toplandığından randıman ve kalite iyi olacak ayrıca bir sonraki yılın mahsulünü oluşturacak olan tomurcukların da zarar görmemesi sağlanacaktır.

Fındığın daldan el ile toplanarak hasat edilmesinde,dalların birbirine sürtünmemesine, çotanakların dala birleştiği yerden tek tek koparılmasına ve tomurcuklara zarar vermemek için sıyırma şeklinde toplama yapılmamasına üreticilerimizce dikkat edilmesi gerekmektedir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir