Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9222 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   17 Eylül 2018 - 12:06

Gazilerimizin binasına ve hatıralarına sahip çıkmıyoruz

Büyüt
Küçült
Gazilerimizin binasına ve hatıralarına sahip

ATATÜRK’ÜN MUHAFIZLARINA AYIP OLMUYOR MU?

Karaibrahimoğlu: ’’Gazilerimizin binasına ve hatıralarına sahip çıkmıyoruz’’

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu Atatürk’ün Giresun’a gelişi ve Gaziler Günü’nün 94.yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Bugünün Giresun için ayrı bir önem arz ettiğini söyleyen Karaibrahimoğlu: ’’Ne acıdır ki üzücü durumlarla da karşı karşıyayız. ‘’dedi.

Son zamanlarda Atatürk isminin spor tesislerinden silindiğini bildiren Karaibrahimoğlu:’’ Atatürk'ün Giresun’a geliş günü olan 19 Eylül’den ismini alan spor salonunun da inşallah ismi değişmez. Atatürk, spora çok önem verdiği için 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı ilan etmiştir. ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözü de spora verdiği değerin bir başka göstergesidir.’’ diye konuştu.

BİNA SATILMAK İSTENİYOR

Karaibrahimoğlu şöyle devam etti:

’’ Türkiye’nin en eski derneklerinden biri olan Giresun Muharip Gaziler Derneği'ne acıdır ki kapandı. Bu derneğe sahip çıkamadık. Sayın valimize konuyu anlatmak istedik ancak görüşme imkânı bulamadık. Maalesef Bulancaklı gaziler Ordu’ya, Tirebolulu gaziler ise Trabzon şubesine kayıt oldu. Sokakbaşı mevkiinde bulunan dernek binası genel merkez tarafından satılmak isteniyor. Hiç değilse 42 ve 47. Alaylar ile Osman Ağa’yı hatırlayarak, Atatürk’ün özel muhafızlığını yapmış olan Giresunlular satılmak istenilen bu bina için mücadele etmeli ve satışını engellemek için çaba sarf edilmelidirler. Ayrıca söz konusu bu binadaki tarihi, eski fotoğraflara da sahip çıkılmalıdır. Gazilerimizin bu hatıraları yaşatılmalıdır’’



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir