Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 31824 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   01 Şubat 2019 - 00:17

Gemlik Giresunlar Kültür Evi Projesi Hızla Devam Ediyor

Büyüt
Küçült
Gemlik Giresunlar Kültür Evi Projesi Hızla Devam

 

Gemlik Belediyesi tarafından arsa tahsisi yapılan ve Gemlik Giresunlular Derneği tarafından inşaatı yapılan “Gemlik Giresunlular Kültür Evi” projesi hızla devam ediyor.

İlçenin Hamidiye Mahallesi Çınar İlkokulu yanında yapımına başlanan Giresun Kültür Evi projesinde Giresun’un Tarihi Zeytinlik mahallesinde yer alan Giresun Evleri projesinin örneği uygulanıyor.

3 ay gibi bir süre zarfında inşaatın kaba inşaatı tamamlanırken, binanın iç sıva ve sıhhi tesisat işleri de Giresun Gönüllüleri tarafından hızla yapılmaya devam ediyor.

Kaba İnşaatı Tamamlandı

Gemlik’de örnek gösterilecek bir yapı oluşturmak için çalıştıklarını belirten Gemlik Giresunlular Derneği Başkanı Halil Ataş; “ Projemiz tamamlandığında Giresunluların kendi alın teri ile yapmış olduğu, gelecek nesillere miras bırakabileceği çok değerli bir eser olacak. 3 Aylık bir süre zarfında hemşerilerimizin destekleri ile kaba inşaatımızı tamamlamak üzereyiz. 10 gün içinde sıva işleri tamamlanacak ve ince işçiliğe başlayacağız” dedi.

“Kültürümüzü Simgeleyen Bir Eser Ortaya Çıkarmaya Çalışıyoruz”

Giresun Mimarisi ile inşa edilen Gemlik Giresunlular Kültür Evi projesi için şuana kadar Giresunlu hemşerilerimizin  ve derneğin imkanlarının kullanıldığını belirten Başkan Ataş; “Giresunlulara yakışan modern ve eksiksiz bir proje için çalışıyoruz. Allah izin verirse hemşerilerimizin desteği ile Kültür Evimizi tamamlayacağız. Bu hayra vesile olmak isteyen hemşerilerimizin derneğimiz ile irtibata geçmesini bekliyoruz” dedi.

“Giresunluların Şimdiden Uğrak Noktası Oldu”

Mesaisinin büyük bölümünü Kültür Evi İnşaatı projesinde geçiren Gemlik Giresunlular Derneği Başkanı Halil Ataş, Giresun Kültür Evinin şimdiden Giresunlular için gurur kaynağı olduğunun altını çizerken; “İnşaat çalışmamızı her gün hemşerilerimiz ve dostlarımız gelip ziyaret ediyor. Sahiplenme duygusunu gösterdikleri için ziyarette bulunan tüm dostlarımızı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Erdal Avcı / Bursa



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir