Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12881 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   03 Aralık 2019 - 18:03

Gıda Denetim Seferberliği Gerçekleşti

Büyüt
Küçült
Gıda Denetim Seferberliği

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatları doğrultusunda, ülkemiz genelinde eş zamanlı yürütülen ürün bazlı denetim seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda Türkiye'nin 81 ilinde başlatılan denetimlerde birçok iş yeri denetlenmeye devam ediliyor. Bakanlığımızca ülkemiz genelinde başlatılan ürün bazlı denetim seferberliği kapsamında İl /İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görev yapan gıda kontrol görevlilerimiz tarafından 25-30 Kasım 2019 tarihleri arasında denetimler gerçekleştirilmiştir.         

Denetimlerde; Et ve et üreten işyerleri, Süt ve süt ürünleri üretim yerleri, Ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten işyerleri, kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe vb. işyerleri, okul kantinleri ve yemekhaneleri, lokanta restoran, dönerci, fast-food, vb. toplu tüketim yerleri denetimleri yapılmış gerekeli görülen durumlarda numuneler alınarak analiz için laboratuvara gönderilmiştir.

Denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklar için iş yerlerine süre verilmiş olup, süre sonunda yapılacak kontrollerde eksikliklerini gidermeyen iş yerleri hakkında idari yaptırım uygulanacaktır.

Bu süre zarfında Giresun ilimizde denetim seferberliği kapsamında 1.244 denetim gerçekleştirilmiştir. Yapılan tüm kontrol ve denetimlerde gıda iş yeri sahipleri ve çalışanları denetimlerde görülen eksiklikler, aksaklıklar hususunda uyarılmakta olup, gıda güvenliği, hijyen ve kalite konularında bilgilendirilmektedir.

Tüketicilerimiz Alo 174 Gıda hattına 7 gün 24 saat ihbarda bulunabilirler. Şikayet konusu iş yeri hızlı bir şekilde denetlenmekte ve sonuçtan başvuru sahipleri bilgilendirilmektedir. Halen ilimiz genelinde gıda denetim çalışmaları devam etmektedir.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir