Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12681 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Kasım 2018 - 19:56

GİMEV’in İlk Konuğu Mete Yarar Oldu

Büyüt
Küçült
GİMEV’in İlk Konuğu Mete Yarar

GİMEV’in İlk Konuğu Mete Yarar Oldu
Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Vakfı bu dönemin kahvaltılı toplantılarını gazeteci yazar ve güvenlik uzmanı Mete Yarar ile başlattı. Eyüp Belediyesi Osmanlı Parkı Tesislerinde mütevazi bir topluluk ile yapılan kahvaltı sonrası Mete Yarar’ı pür dikkat dinleyen GİMEV üye ve misafirleri sohbet sonrası konuşmacıyı soru yağmuruna tuttular.
GİMEV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Maraş yaptığı açış konuşmasında “ Bu dönemin ilk kahvaltılı toplantısını Güvenlik Uzmanı Mete Yarar beyle başlatmanın heyecanını yaşıyoruz. İnşallah her ayın ilk Pazar sabahları bu toplantılarımızı gerek vakıf merkezimizde gerekse bu tür yerlerde devam ettireceğiz. Siz geldiğiniz ve bizleri takip ettiğiniz sürece bu ve benzeri faaliyetlerimizi sürdürmek bizlerin azmini artıracaktır. Mete Yarar beye bizleri kırmadığı ve sizlere de davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah yararlanacağımız bir toplantı olacağını umuyorum” dedi.
 Mete Yarar yaptığı konuşmada son 20 yılda meydana gelen olaylar üzerinden ülkemizin karşı karşıya geldiği tehlikelerden bahsetti. “Kendi milli silahınız olmadan hiçbir şey yapmanız mümkün olmuyor. Son yılarda savunma sanayimizi geliştirerek silah ve mühimmat ihtiyacımızın %70’ini karşılar duruma geldik. Bizim dönemimizde 4 taburla 15 günde yaptığımız arama tarama faaliyetini şimdi bir SİHA tek başına 3-4 saatte yapıyor gerekirse de hedefi imha ediyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.
Bir soru üzerine Tunceli’de donan iki askerimizle ilgili olarak “Oradaki şartları bilmiyoruz. Öyle şartlar olabilir ki iki dakikada donabilirsiniz. Bizim başımızdan da benzer olaylar geçti. Birinde günlük güneşlik günde az kalsın donuyorduk. Bir başka olayda bir anda zifiri karanlıkta kaldık, bir metre önümde giden arkadaşımı göremedim. Acaba kör mü oldum diye arkadaşıma sordum o da ben de görmüyorum dedi. Bunun üzerine herkes olduğu yere çöksün dedim. 7-8 saat sonra o sis kalktı ve bir tarafımızın uçurum olduğunu gördük. 20 yıl önce bu ordunun -40 derecede giyecek elbisesi olduğunu düşünürsek bu yönden bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Soruşturma sonucunu bekleyelim” dedi.
Konuşma sonrası dinleyiciler Mete Yarar’ın kitaplarından alarak imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdular.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir