Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18754 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Aralık 2017 - 17:38

Giresun Bicik’te 2017 Sıklık Bakımı Hedefi 9 Kat Aşıldı

Büyüt
Küçült
Giresun Bicik’te 2017 Sıklık Bakımı Hedefi 9 Kat

ORMANLARIN DEVAMLILIĞI İÇİN BAKIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü  ülke genelinde ormanların devamlılığını sağlamak maksadıyla yürüttüğü bakım çalışmalarını devam ettiriyor. Bu çerçevede Giresun Bulancak İlçesi Bicik’te 2017 için planlanan sıklık bakım hedefi 9 kat aşılarak tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı silvikültür çalışmaları kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Giresun’da da faaliyetlerini sürdürüyor. Bu çerçevede Bulancak İlçesi, Bicik’te yapılan sıklık bakımı faaliyetlerinde 2017 hedefi olan 300 dekar alan yapılan çalışmalarla 9 kat artırılarak 2.874 dekar alan olarak gerçekleştirildi.

Bölge Genelinde 64.000 Dekar Alanda Sıklık Bakımı  Yapıldı

Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’nün hizmet alanına giren Giresun, Ordu ve Sivas’ın Koyulhisar ilçesi ile birlikte ise 2017 yılı  için 63.570 dekarlık orman alanında sıklık bakımı yapılması  planlanmıştı. Bu hedef ise 64.000 dekar olarak gerçekleşti.

İstikbal Vadeden Geleceğin Ağaçları Belirleniyor

Sıklık bakımı çalışmalarının istikbal vadeden geleceğin ağaçlarını belirlemek maksadıyla yapıldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bu ağaçları kolayca tanınır ve bulunur duruma getirerek, oldukları yerde rahatlatmak için bu çalışmaları yapılıyoruz. Sıklık bakımında ayrıca gelecek vadeden ağaçların ışık ve hava ihtiyacını sağlıyor ve mescerede karışım varsa işletme maksadına uygun olarak düzenliyoruz” diye konuştu.

Sağlıklı Ormanlar Temin Ediliyor

Sıklık bakımı çalışmalarında öncelikle hasta, yaralı, cılız, ölmüş ya da ölmek üzere olan ağaçların temizlendiğini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Açıkça ayırt edilebilen değerce düşük kısa, yamuk, çatallı, çalılaşmış ağaçlar ile geleceğin kuruluşuna katılımı arzu edilmeyen ağaç türleri de sırasıyla sıklıktan çıkarılıyor. Böylece geleceğin sağlıklı ormanlarını temin ediyoruz. Giresun’daki çalışmalarımız da bu doğrultuda gerçekleştirildi” değerlendirmesinde bulundu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir