Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14783 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Mart 2018 - 11:23

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI GİRESUN YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

Büyüt
Küçült
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI GİRESUN YATIRIMLARINA DEVAM

    ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI GİRESUN YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR…

·      2017’DE TAMAMLANARAK AÇILAN TESİSLER VATANDAŞLARA HİZMET VERİYOR…

Ülke genelinde yatırımlarına ara vermeden devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Giresun’da özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürüyor.

Şehirlere içme suyu temin eden, zirai arazileri modern sulama tesisleri ile suya kavuşturan, insanımızı ve toprağımızı taşkın zararlarından koruyan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Giresun’a yeni tesisler kazandırmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Giresun’da 2017 yılında 13 adet tesis hizmete açıldı.

1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Giresun’da 2 adet baraj, 1 adet gölet, 2 adet sulama tesisi ile 8 adet taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu tesisler için  
85 milyon 735 bin TL tutarında harcama yaptı.

Tamamlanan baraj, gölet ve sulama tesisleri ile 2.810 dekar zirai araziyi suya kavuşturan Bakanlık, bu tesislerle ülke ekonomisine de yıllık 1 milyon 428 bin lira katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca inşa edilen taşkın koruma tesisleriyle 18 köy, 5 mahalle, 3 ilçe ile 1.000 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak.

“Giresun’da Büyük Yatırımlara İmza Attık”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Giresun’da büyük yatırımlara imza attıklarını kaydederek şunları söyledi:

“Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Giresun’da sadece geçtiğimiz yıl 13 adet tesisi hizmete açtık. Burada hâlihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir