Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13530 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Aralık 2020 - 13:54

GİRESUN’A 3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜJDESİ

Büyüt
Küçült
GİRESUN’A 3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ
MİLLETVEKİLİ SABRİ ÖZTÜRK’TEN GİRESUN’A 3. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜJDESİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret eden Giresun heyeti, Giresun Organize Sanayi Bölgelerinin, alt yapı, ulaşım, elektrik v.s sorunları ile Bakanlık uhdesindeki birçok konuyu Bakana aktardı. Sorunların çözümü için Bakanın koordinasyonunda geniş değerlendirmeler yapılarak gereken kararlar alındı.

Söz konusu toplantıda, Giresun’un doğu bölgesinde 3. Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları Bakan Varank’a aktarılarak konu ile ilgili dosyalar sunuldu ve bu çalışmaların bakanlık nezdinde hızlandırılması konusunda talepte bulunuldu.

Heyette yer alan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ziyarette ele alınan konulara ve müjdesini aldıkları 3. Organize Sanayi Bölgesine ilişkin şunları kaydetti.

“Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ı ziyaret ederek, Giresun İlimize ait bakanlık uhdesindeki birçok konuya ele aldık ve gündemimizdeki en önemli konu, Giresun’umuzun doğu bölgesinin kalkınması ve istihdamın arttırılmasına yönelik yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıydı.

Bu projeye ilişkin, ön çalışmalar yaparak, alt yapısını hazırladığımız projemizi, Sayın Bakanımıza sunduk ve detaylı olarak değerlendirme fırsatı bulduk. Sayın Bakanımız projemizi ve taleplerimizi uygun bularak ilimizde 3.Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesine ilişkin talimatlarını vermesiyle, süreç başlamış oldu.”

Planlanan 3. Organize Sanayi Bölgesinin detaylarına ilişkin bilgi veren Öztürk “Giresun’un doğusunda yer alan Yeni Organize Sanayi Bölgemiz, Espiye, Tirebolu, Yağlıdere, Güce ve Doğankent Belediyelerimizin karar alarak çalışma başlattığı ve doğu bölgemizde yer alan tüm ilçelerimizin istifade edebileceği, Giresun Merkez Limanına ve Havaalanına yakın ve sahil yoluna bitişik bir konumda yer alacaktır. Arazide kot farkı olmaması, inşa ve altyapı çalışmalarında kolaylık sağlayacaktır. Yeni Organize Sanayi Bölgemiz için planlanan toplam alan 638 dönüm olup, 20 dönüm 4 adet, 15 dönüm 4 adet, 10 dönüm 12 adet, 7,5 dönüm 7 adet, 5 dönüm 16 adet, 3 dönüm 4 adet olmak üzere 47 adet sanayi parselinden oluşmaktadır.”

Yeni Organize Sanayi Bölgesinin Giresun’a büyük katkı sağlayacağını belirten Öztürk, “almış olduğumuz bu önemli müjde ile her geçen gün gücüne güç katan Giresun, yeni fabrikalara kavuşacak, yeni istihdam imkanları olacak, ekonomimize direkt ve dolaylı olarak çok büyük katkı sağlanacaktır. Ayrıca İlimiz, tüm bölgeleri ile dengeli bir şekilde gelişecektir. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a desteklerinden dolayı, tüm Giresunlu hemşerilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nı ziyaret eden heyette; Giresun Valisi Enver Ünlü, AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, DOKA Genel Sekreteri ve DOKAP Başkanı, 1. Ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri Müdürleri yer aldılar.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir