Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 21885 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   09 Ekim 2018 - 14:49

Giresun'un En Büyük Barajı Alucra'da Tamamlandı

Büyüt
Küçült
Giresunun En Büyük Barajı Alucrada



Yapım çalışmaları Nisan 2014 de başlayan Giresun'un hacim ve yükseklik bakımından en büyük barajı Alucra Barajında çalışmalar ay sonu itibariyle bitiyor.

Devlet Su İşleri 22. Trabzon Bölge Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonucu Nisan 2014 yılında Tekirdağ merkezli Polat Yol Yapı Mühendislik A.Ş. tarafından yapımına başlanılan Alucra Barajında çalışmalar sona geldi.

Yüklenici firma Polat Yol Yapı Mühendislik A.Ş. yönetim kurulu başkanı Ömer Polat yaptığı açıklamalarda şunlara değindi.

"DSİ 22 Bölge Müdürlüğünün "Alucra Barajı" ismiyle yaptığı ihale sonucu başlayan baraj çalışmamız 2014 Nisan ayında Alucra Karabörk ve Yeşilyurt köyleri arasındaki bölgede başlamıştı.

Yüzde 99'luk bölümünü tamamladığımız Alucra Barajında iklim koşullarının da elverdiği ölçüde 4 yıl gibi bir sürede çalışmayı tamamlamış olduk ve Ekim ayı sonu itibariyle de barajımızı 22. Trabzon Bölge Müdürlüğü yetkililerine teslim edeceğiz.

İhale bedeli 8 milyon 530 bin TL olan Alucra Barajı projesi temelden 46 metre, koruma duvarları ile 56 metre yüksekliğe sahip Giresun'un en büyük Karadeniz Bölgesinin de sayılı büyük barajlardan biridir. Tamamen sulama amacıyla yapılan baraj, 2014 yılında bu alanda yapılan en büyük baraj ihalesidir. Barajın tam kapasite ile su dolumu sağlandığında yaklaşık 4 milyon metre küp su depolama hacmi olacaktır. 11 bin 640 dekar zirai alanın suya kavuşmasını sağlayacak olan Alucra Barajı mümbit toprakları suya kavuşturarak ilçe ekonomisine değer katacaktır. Ekonomik değeri yüksek ürün elde edilmesi için su ihtiyacı bu vesile ile giderilmiş olacaktır." dedi.

Baraj Çevresi Turizm İçin Çok Önemli

Ömer Polat barajın sulama kullanımı dışında turizme de büyük katkı sağlayacağını ileterek şunları ifade etti:

"Bu büyüklükte ve çevresi tamamen doğal ormanlarla çevrili olan Alucra Barajı ilçe turizmine de büyük bir kazanç sağlayacaktır. Su tutma işleminin başlaması sonrası barajın doğal güzellikleri ortaya çıkmaya başladı. Baraj etrafına yapılacak mesire alanları, oturma yerleri, piknik bahçeleri bunun yanında su üzerinde deniz bisikleti, kayık turları, doğal alabalık yetiştiriciliği gibi bir çok alanda çalışmaların yapılması oldukça uygun bir yer, projelendirilmeye çok açık ve müsait bir konumda, şayet bu bahsettiğim çalışmalar yapılırsa yerli turistlerin vazgeçilmez yerlerinden birisi olabilir." dedi

Alucramızın ilerleyen süreçte can damarlarından biri olacak olan Alucra Barajının ülkemize ve Alucralılara hayırlı olmasını dileriz.
Alucrahaber.com : Kadir BEKİROĞLU



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir