Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 19223 kez okundu. | Kategori : G.İLÇELER
Haberin Tarihi :   14 Kasım 2016 - 14:18

Doğankentli Genç çiftçilere büyükbaş hayvan hibe edildi

Büyüt
Küçült
Doğankentli Genç çiftçilere büyükbaş hayvan hibe

Doğankent’te, Genç Çiftçi Projeleri'nin Desteklenmesi Programı kapsamında 5 genç çiftçiye toplam 30 büyükbaş hayvan teslim edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve alternatif gelir kaynakları oluşturulması amacıyla hayata geçirdiği Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi yönündeki çalışmasına ülke genelinde olduğu gibi Doğankent ilçesinde 82 başvuru yapıldı. Başvuru yapılan projelerden 12’si hibe desteği almaya hak kazandı.

İlk etapta arıcılık kapsamında 4 çiftçiye 160 arı kolonisi Ve 2 Genç Çiftçiye Karayaka ırkı olan 76 koyun ve 4 tane koç dağıtıldı.

Bugün ise Doğankent Sadaklı Mahallesindeki boş arazide, 5 Genç Çiftçilerin her birine 6 tane olmak 30 damızlık büyükbaş düve kura usulü ile küpe numaralarına göre, gelen Tır’dan Kamyonetlere aktarılarak üzere teslim edildi.

Büyükbaş hayvanların dağıtımı sırasında konuşma yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmet Patan; “İlçemizde 82 projenin başvurulduğu Genç Çiftçi projesinde 12 sinin almaya hak kazanan Genç Çiftçilerimizden 4 tanesine daha önce arı kolonisi ve 2 Genç Çiftçimize de 76 koyun ve 4 koç vermiştik.

Bugün ise Ziraat Mühendislerimiz Fatih Patan, Barış Barın, Halil Babayiğit ve Veterinerimiz Nagihan Yıldız, Memur Adem Metek gözetiminde 30 tane damızlık düve; Güdül Köyünden Güldane Bayram, Söğütağzı Köyünden Semra Şengül, Sadaklı Mahallesinden Emine Özden, Kozköy Köyünden Emine Alim ve Doymuş Köyü Gökçebel Mahallesinden Ahmet Tali’ye kişi başına 6’şar tane düve olmak üzere 30 tane teslim ettik.”Dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir