Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13393 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Mayıs 2017 - 00:33

GRÜ’de Muhteşem Mezuniyet Töreni

Büyüt
Küçült
GRÜ’de Muhteşem Mezuniyet

Giresun Üniversitesinin 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 26 Mayıs 2017 Cuma günü, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katıldığı muhteşem bir törenle gerçekleştirildi.

Atatürk Stadyumunda saat 17:00’de düzenlenen ve sunumunu Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nden Öğr. Gör. Şenol Sancak’ın yaptığı tören, mezun olacak öğrencilerin alandaki yerlerini almalarıyla başladı.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından üniversitemizin uluslararası öğrencileri ile Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin hazırladıkları halk oyunları ve yöresel dans gösterileriyle izleyenlere görsel bir şölen yaşatıldı.

Daha sonra kürsüye çıkan  GRÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Aslantürk, mezun öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Okul hayatlarının son gününü temsil eden mezuniyetin bir son değil yeni bir hayatın başlangıcı olduğunu ifade eden Aslantürk’ten sonra kürsüye, Giresun Üniversitesini bu yıl birincilikle bitiren, Bulancak Kadir Karabaş Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümünden Cansu Güney çıktı.

Kendileri için önemli bir günü yaşadıklarını, hayatlarının bir döneminin sona ererken yeni bir döneminin başladığını ve dört yıl boyunca üniversitenin kendilerine bir çok şey kattığını söyleyen Güney,  başta ailesi olmak üzere hocalarına, kendilerine destek veren arkadaşlarına ve Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Üniversite birincimiz Güney’den sonra konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, stadyumu dolduran binlerce öğrenciyi, ailelerini ve töreni izlemek üzere gelen davetlileri selamlayarak sözlerine başladı.

Giresun Üniversitesi Rektörü olarak atandığı günden bu yana, üniversiteyi daha ileriye taşımak için gece gündüz çalıştıklarını ve tek gayelerinin her anlamda Giresun Üniversitesi adını yukarılara taşımak olduğunu belirten Rektörümüz, her ne şart altında olursa olsun bu doğrultuda çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Son bir yılda, üniversiteler sıralamasında Giresun Üniversitesinin üç basamak yükseldiğini, akademik teşvik sıralamasında da 63. sıradan 30. sıraya yükseldiğini belirten Rektörümüz, bu süreçte 9 yıldır var olan ancak gerekli kriterleri sağlayamadığı için TÜBİTAK/ULAKBİM tarama dizininde yer almayan Sosyal Bilimler Dergisinin de yoğun bir çalışma temposu ile 11 ay gibi kısa bir sürede bu dizine girmesini sağladıklarını ifade etti.

Türkiye’nin son yıllarda birçok büyük engelle karşılaştığını fakat bu engelleri alnının akıyla aşmayı başardığını ifade eden Rektörümüz, Giresun Üniversitesi ile ilgili bazı sayısal verilere değinerek devam ettirdiği konuşmasını, öğrencilere adım atacakları yeni hayatlarında başarı dileyerek sonlandırdı.

Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un Konuşmalarının Tamamı İçin TIKLAYINIZ

Törende kısa bir konuşma yapan Giresun Valisi Hasan Karahan da sözlerine mezun öğrencileri ve onların bu anını yaşamak için tribünlerdeki yerlerini alan ailelerini tebrik ederek başladı. Bugün aldıkları diplomalarla öğrencilerin hayat yolunda önemli bir engeli aştıklarını ifade eden Karahan, bundan sonra daha zorlu bir mücadelenin onları beklediğini belirterek adım atacakları bu yeni hayatlarında kendilerine başarılar diledi.

Üniversitemizin mezuniyet töreni için Giresun’a gelerek programa katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de mezun öğrencilere ve ailelerine hitaben bir konuşma yaptı. Üniversiteyi başarıyla tamamlayan öğrencileri ve çocuklarının her zaman yanında olan anne, babalarını tebrik eden Canikli, öğrencileri hayata hazırlayan hocalarını da kutlayarak, güzel bir günü hep birlikte yaşadıklarını belirtti.

Öğrencilerin hayat yolcuğunun Giresun'da başladığını söyleyen Nurettin Canikli şöyle devam etti; "İnşallah hayat yolculuğunuz hayırlı olur. İnşallah her şey istediğiniz gibi olur. Bunu yürekten temenni ediyoruz ama bir de gerçekler var. Hayatın gerçekleriyle bundan sonra yüz yüze olacaksınız. Üniversite yılları cicim yıllarıydı. Bugünleri çok arayacaksınız. 'Ne güzel günlermiş' diyeceksiniz ama filmi geriye çeviremeyeceksiniz. Hayat akmaya devam edecek. Burada birçok şey öğrendiniz. Bu birikim bundan sonra da devam edecek. Bu kesintisiz, ölene kadar devam edecek. Aslında bu açıdan da mezuniyet bir başlangıç. Esas bundan sonra daha çok şey öğreneceksiniz. Bunları yaşadıkça öğreneceksiniz. En iyi değerlendirmeyi de kendiniz yapacaksınız ama şunu söyleyeyim; hayat her zaman sürprizlerle dolu.

Türkiye olarak hedeflerimiz var. Millet olarak hedeflerimiz, ideallerimiz var. Bu idealleri siz gerçekleştirebilirsiniz. Bunu sadece siz yapabilirsiniz. O nedenle sizler bu milletin geleceğisiniz. Bunu hiçbir zaman unutmamanız gerekiyor. Bu sorumluluğu üzerinizden atamazsınız. Kesinlikle böyle bir lüksünüz yok. Her şeyden kaçınabilirsiniz, her şeyi bir tarafa bırakabilirsiniz ama toplumun geleceği olma sorumluluğunu elinizin tersiyle kesinlikle itemezsiniz. Ondan yana bir seçenekle karşı karşıya değilsiniz. Bu milletin geleceği olmaya mahkûmsunuz. O yüzden bu milletin hedeflerine ulaşması için ne yapılması gerekiyorsa siz yapacaksınız."

Dünya artık geçmişe nazaran daha karışık bir  yapıda. Ama güzel olan şu ki; Türkiye dünden daha güçlü.  Biz o Türkiye'nin ezik yönetilen dönemlerine de şahit olduk. Bizim üniversite dönemlerimiz de o dönemlerdi. Gelecekle ilgili hayallerimiz de böyle bir ortamda şekillendi. Artık Türkiye o günleri çok geride bıraktı. Artık, Türkiye'nin hedefleri ve iddiaları var. Sadece 80 milyon için değil. Kaderini, geleceğini bu milletin geleceğiyle bütünleştirmiş 100 milyonlarca mazlum milletler için de son derece önemli. Geleceğimiz aynı zamanda onların da geleceği. Sorumluluklarınız onların da sorumluluğu. Onların bu beklentilerini de elimizin tersiyle itemeyiz. Onlara kayıtsız kalamayız. Bu insanları da hayal kırıklığına uğratamayız. Onların da geleceğini ileriye taşıyacağız. Onların da hayallerine ve geleceğine sizler aracılık edeceksiniz. Bu milletin başka bir gençliği yok.

İnsanlar sizde farklı şeyler arayacak. Herkesin bildiği şeyi bilen değil, yapamadığını yapan farklılıklar arayacaklar. Hem iddialı olacaksınız hem de farklı olacaksınız. Başka çaremiz yok. İddialarımız ve hedeflerimiz mutlaka olmalı. Terleyeceksiniz, kendinizi zorlayacaksınız. Herhangi bir şeye girerken zorlanmıyorsanız başarılı da olamazsınız. Onun için zorlanacaksınız."

Sayın Canikli’nin konuşmasının sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Giresun’a ve Giresun Üniversitesine desteklerinden dolayı kendilerine bir plaket takdim etti. Programın devamında kürsüye davet edilen Üniversite birincisi Cansu Güney’e ödülünü Sayın Nurettin Canikli verirken , ailesine de Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun çeşitli hediyeler verdi. Sayın Canikli ve Coşkun daha sonra okul birincisi ve ailesiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Üniversite ikincisi Şebinkarahisar UBYO Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencisi  Merve Aldatmaz, Giresun Valisi Hasan Karahan’dan; Üniversite üçüncüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden Birgül Yetkin de Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ten ödüllerini ve çeşitli hediyeler aldılar.

Coşkulu mezuniyet programı çeşitli spor dallarında dereceye giren öğrenci ve takımların ödülleri almalarıyla devam etti.

Güreş takımımızda 98 kiloda Türkiye şampiyonu olan Burak Çakır, Türkiye şampiyonu Erkek Voleybol Takımı adına Abdurrahman Ertuğral ve Türkiye şampiyonu Kadın Basketbol Takımı adına Mihrace Yasemin Buğdaycı ödüllerini Giresun Milletvekili Av. Sabri Öztürk’ten aldılar.

Mauy – Thai   Takımımızdan  65 kiloda Türkiye İkincisi Onur Barış Aydoğan ve 86 kiloda  Türkiye İkincisi Mehmet Baltutan Jandarma Bölge Komutanımız Tuğ General Hakan Saraç’tan ödüllerini alırken; Türkiye üçüncüsü Kadın Voleybol Takımı adına Tuğçe Darıcalı, Kadın Judo Takımımızdan 63 kiloda  Türkiye Üçüncüsü Kader Keskin, Güreş Takımımızdan 65 kiloda Türkiye Üçüncüsü Sefa Öztürk, Boks Takımımızdan  75 kiloda Türkiye Üçüncüsü Resul Çoşan, Mauy – Thai   Takımımızdan 81 kiloda Türkiye Üçüncüsü Ümit Korkmaz da Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya’dan ödüllerini aldılar.

Üniversite birincisi Cansu Güney’in üniversitemiz kütüğüne plaket çakmasıyla devam eden programda öğrencilere temsili diplomaları dağıtılırken aynı anda stadyumda bayrak yürüyüşü yapıldı. Tüm stadyumun ayağa kalktığı bayrak geçiş töreninde büyük coşku yaşandı.

Binlerce davetlinin katıldığı Giresun Üniversitesinin 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, bayrak yürüyüşünün ardından sahanın ortasında yarım ay şeklinde toplanan binlerce öğrencimizin, keplerini havaya fırlatarak coşkuyu en üst noktaya taşıdıkları kep töreni ile sona erdi.

Törene, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un yanı sıra; Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av.Sabri Öztürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, 24. Dönem Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Vali Yardımcıları Yüksel Çelik ve Recep Uzal, İl Jandarma Komutanı J.Albay Ali İhsan ERSOY, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, üniversitemizin akademik ve idari personeli, il müdürleri, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mezuniyet töreni için Türkiye’nin dört bir yanından Giresun’a gelen öğrenci aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Mezuniyet törenine bir çok devlet büyüğü de gelemedikleri halde gönderdikleri tebrik mesajlarıyla öğrencilerin sevincine ortak oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, milletvekilleri, valiler, rektörler ve birçok kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri mezuniyet töreni için tebrik mesajlarını ilettiler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir