Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11557 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Şubat 2017 - 21:45

Güce Tekkeköylüler Uyuşturucu İle Mücadeleye Dikkat Çektiler

Büyüt
Küçült
Güce Tekkeköylüler Uyuşturucu İle Mücadeleye Dikkat

Bursa’da faaliyetlerini sürdüren Bursa Giresun Güce Tekkeköy Derneği, Yeşilay Derneği Bursa Şubesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM) işbirliği ile Ördekli Kültür Merkezinde Madde bağımlılığı ve bağımlılıkta mücadelede aile önemi konulu bir konferans düzenlediler.

Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Adnan KARA, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi Metin GÜNEŞ, Ak Parti Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa ATEŞ, Güce Boncukçukur Köyü Derneği Başkanı Yakup Çukur, Güce Sarıyar-Fırınlı Köyü Derneği Başkanı Ercan KÜTÜK, Güce Gürağaç Köyü Derneği Başkanı Salim EROL, Dr.Serhat YAMALI ve Sosyolog Gökhan ÖZTÜRK ve dernek üyelerinin katıldığı konferans akıcılığı ile yaklaşık 3 saat dikkatle takip edildi.

STK Olarak Üzerimize Düşen Görevi Yapmaya Çalışıyoruz

Madde bağımlılığı sorununun toplumun hiçbir kesiminin yüz çeviremeyeceği bir sorun olduğuna dikkat çeken Güce Tekkeköy Derneği başkanı İzzet ÖZDEMİR; “Geri kalmış, gelişmekte ve gelişmiş toplumlarda uyuşturucu kullanımı maalesef vardır. Esas olan bu sıkıntıyı ortadan kaldırmakla ilgili herkesin, her kurumun üzerine düşen görevi yerine getirmesidir. Anne baba olarak hepimize bu konuda büyük bir sorumluluk düşüyor.” dedi.

Faydalı Projelere Her Zaman Desteğimiz Sürecek

Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Adnan KARA’da yapmış olduğu konuşmasında Bursa Giresunlular Derneği olarak birlik ve beraberlik içerisinde yapılan topluma faydalı projelere her zaman desteklerinin süreceğinin altını çizerek, bu programın düzenlenmesine vesile olan dernek yöneticilerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Arkadaş Çevresi Uyuşturucu Kullanımının En Önemli Etkenidir

“Madde bağımlılığı ve bağımlılıkta mücadelede aile önemi ” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr.Serhat ADALI, uyuşturucu kullanımının 8- 10 yaşlara düşmüş olmasının kaygı verici olduğuna vurgu yaparak;  “Uyuşturucu Madde kullanımının Dünya ortalamasına baktığımızda ülkemizdeki tablo biraz iyi seviyededir.Arkadaş çevresi uyuşturucu kullanımında çok önemli bir faktördür. Kimse durduk yere uyuşturucu kullanımına başlamaz. Yanlış arkadaş ilişkisi, sağlıklı olmayan aile ortamı ve ailenin çocuğundan haberdar olmaması uyuşturucu kullanımına neden olabilir” dedi.

Çocuklarımıza Sahip Çıkmak Zorundayız, Yoksa Sahip Çıkan Çok Olur

Dr.Adalı “Çocukları madde bağımlılığından korumanın en önemli yolu, onlara sadece bir tane hayatları olduğunu anlatmaktır. Anneler babalar çocuklarının hayatlarına müdahale eden değil, onların içinde yer alabilen destekleyiciler olduğu zaman, o çocuk herhangi bir madde kullanmaya ihtiyaç duymaz” dedi.

GADEM Büyük Rol Üstlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Gençlik ve Aile Destek Merkezi’nin (GADEM) madde bağımlılığı ile mücadele büyük rol üstlendiğini söyleyen GADEM merkez sorumlusu Gökhan ÖZTÜRK; Uyuşturucu ile mücadele sadece Emniyet’in, Jandarma’nın Valiliğin, Sağlık birimlerinin işi değildir. Uyuşturucu ile mücadele Ailenin ve toplumun genel sorumluluğunda olması gereken bir konudur. Bizlerde Gadem olarak bulunun farkındalığına vararak;  İlimizde, yasadışı bağımlılık yapıcı madde kullanıp da bırakmak isteyen kişilere ve ailelerine psiko-sosyal destek sağlayarak,kullanım oranlarını düşürmeye çalışıyoruz. Ayrıca, koruyucu ve önleyici çalışmalar yaparak madde kullanımına olan talebi azaltmak özen gösteriyoruz” dedi.

Kurumumuzun En Önemli Özelliği Saha Çalışması Yapmasıdır

Kurum olarak saha çalışmalarına önem verdiklerini belirten GADEM Merkez sorumlusu Sosyolog Gökhan ÖZTÜRK; “Kurumumuza müracaat edenleri sahada çalışmalar yapan Ex-Usr yani eski kullanıcı arkadaşlarımız ile buluşturuyoruz. Kurumumuzda psikolog ve sosyolog arkadaşlarımız hizmet veriyor. Tedavi görmek isteyenleri de tıbbı olarak tedavileri için Amatem ve Çamatem’e yönlendiriyoruz” dedi.

Adalı ve Öztürk’e Plaket

Erdal AVCI’nın sunduğu programa katkıları nedeniyle Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr.Serhat ADALI ve GADEM Merkez Sorumlusu Gökhan ÖZTÜRK’e plaket verildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir