Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9350 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   13 Ağustos 2017 - 08:50

Hasan Turan Ben Şehitleri Örnek Aldım

Büyüt
Küçült
Hasan Turan Ben Şehitleri Örnek

Üsküdar Giresunlular Derneği’nin Anadolu Yakası Dernek Başkanları ile Afyonkarahisar Giresun Şehitliği'ne 26 Ağustos'ta yapılacak ziyaretle ilgili istişare toplantısına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan toplantı sonrasında Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar ve Genel Sekreter Abdullah Öner Meral’in şehitlik ziyareti ve ülke gündemi ile ilgili sorularını yanıtladı.

Sadi Toygar: Sayın vekilim öncelikle yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyoruz. Bu yeni göreviniz ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşırmısınız.

Hasan Turan: 30 yıla yakındır tanıtım, reklam, medya ve organizasyon işleriyle iştigal ettim.Bu iş benim profesyonel mesleğim ve en iyi yaptığımız işlerden birisidir.Partimizin Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığına getirilmiş olmamız motive edici bir durum oldu ve onur duydum. Bu görevlendirme için Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımıza ,Tanıtım ve Medya Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu önemli görevimizi el birliği ve layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız.

Sadi Toygar: Bu görevlendirme doğrultusunda İstanbul için herhangi bir çalışmanız varmı?

Hasan Turan: Genel merkezimizin tanıtım ve medya ile ilgili önemli projeleri var. Bu işleri yürüten bir genel başkanımız ve yetkili organlardan oluşan genç bir ekibi var. Bizde bu ekip içindeyiz. Genel merkezimizin hedefleri doğrultusunda partimizin tanıtımı, projelerinin doğru aktarılması ve dünyaya tanıtılması konusunda üzerimize düşen görevimizi yerine getirirken tabiki proje ilgili kendi düşünce ve deneyimlerimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Partimiz bugüne kadar büyük hizmetlere imza attı. Bundan sonrada atacaktır.Bizde bu konuda bir katkı sağlarsak kendimizi bahtiyar hissederiz.

Sadi Toygar: Afyon Giresun Şehitliği ile ilgili bugün çok duygusal bir konuşma yaptınız. Son beş yıldır bizde medya platformu olarak bu ziyaretlere katılıyoruz ve farkı da görüyoruz.Bu konu ile ilgili Giresun ve ülke kamuoyuna neler söylemek istersiniz.

Hasan Turan: İstiklal şairimiz; Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı diyor. Bu vatan bizlere şehitlerimizin emanetidir.İnsanlara kimi örnek alıyorsunuz diye sorduklarında herkesin farklı bir cevabı vardır.Ben kendime vatan, millet ve mukaddesat söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan bir adım önde olanları örnek aldım daima.Yaptığım çalışmaları şehitlerimize olan vefa borcumuzun gereği olarak gördüm.Eğer eksik bırakırsak onlara karşı huzuru mahşerde boynumuzun eğik olacağını düşündüm.Bu duruma düşmek istemedim bir torunları olarak.Hep bu bilinçle koşturdum.Dün bir sivil toplumunun başkanı olarak böyle düşünüyordum, bugün de bir milletvekili olarak da aynı düşünüyorum.Ancak bugün sorumluluğumuzun daha da arttığını düşünüyorum.Bu bilinçle çalışmaya devam ediyorum. Afyonkarahisar'a federasyon olarak ilk gittiğimizden bugüne kadar çok önemli eserler kazandırdık. Bu yıl Giresunlular Şehitliği'mize kazandırdığımız yeni eserimizin açılışını yapacağız. Bu eserleri ortaya çıkarırken en ince ayrıntısına kadar düşünen ve takip eden biri oldum. Afiş hazırlanmasından, dağıtılmasına, tanıtımından eserlerin ortaya çıkarılmasına kadar her aşamayı titizlikle takip ediyorum.

Abdullah Öner Meral: Afyon Şehitliği ile ilgili bu kadar eserin ortaya çıkarılması, bu kadar yatırım yapılmasındaki asıl hedefiniz nedir ve Giresunlulardan ne bekliyorsunuz?

Hasan Turan: Toplulukları millet yapan ortak kültürü, gelecek tasavvuru ve tarihidir. Biz, geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğini de başkalarının yazacağına inanıyoruz. Bu amaçla  geçmişimizle geleceğimizi buluşturmak, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha iyi bir miras bırakmak, onları bilinçlendirmek için çaba harcıyoruz. Gönüllü iki alay kurmuş bir ceddin torunları olarak atalarımızın bu ülke için verdiği mücadeleyi çocuklarımıza anlatmak, vatanımız uğruna feda edilen canlarımızın değerini gelecek kuşaklarımıza aktarmak için mücadelemize devam ediyoruz. Afyonkarahisar'da yaptığımız çalışmalar, ortaya çıkardığımız eserler hem bu amaçla hem de şehitlerimize olan vefa borcumuzdan dolayıdır.

Bizim Giresunlulara çağrımız, çocuklarımızı bu şehitliklerimize getirmeleri, o tarihi atmosferi onlara yaşatmalarıdır.Kitaplardan okuyarak değil, o anı yaşayarak şehitlerimizin değerinin daha iyi anlaşılacağına inanıyoruz.

Sadi Toygar: Bugün federasyonun bir etkinliğinde önemli bir çağrıda bulundunuz. Giresun Valiliği, kaymakamlıklar, sivil toplum kuruluşları ve yerel yöneticileri Afyon Giresun Şehitliği’ni ziyaret etmeye davet ettiniz. Elbette bizler basın olarak bu çağrıya nasıl bir cevap verileceğini takip edeceğiz.Federasyon Başkanı olarak yaptığınız çağrı ile milletvekili olarak yaptığınız çağrı arasındaki farkı görme şansımız olacak. Daha önceki yıllarda Giresun’dan katılım çok az oluyordu. Bu konudaki düşünceniz nedir?

Hasan Turan: Ayfon Giresunlular Şehitliği sadece İstanbul’da Bursa’da yaşayan gurbetçilerimizin şehitliği değil, tüm Giresunluların şehitliğidir. Gurbetteki Giresunlular kadar Giresun’daki kardeşlerimizinde burada yapılan anma törenlerine katılmalarını, valiliğimiz, kaymakamlıklarımız ve yerel yöneticilerimizin bu konuda daha fazla çaba harcamalarını arzu ediyoruz. Şehitlerimiz milletimizin ortak değeri, bu ülkede herkesin boynuna asılmış şeref madalyalarıdır.Şehitlerimizin milliyetinden çok bize bıraktıkları mirası konuşuruz biz. Hepsi bu ülke için çarpışıp bu ülkenin üzerine namahrem eli değmesin, bayrağımız inmesin diye can feda etmiştir. Biz etkinliklerimizde sloganımızı “Giresun uşakları, Türkiye Aşıkları” olarak belirtiyoruz.

Abdullah Öner Meral: Sayın vekilim, sizin bir sivil toplumu başkanlığından vekilliğe terfi etmeniz sonrasında özellikle İstanbul’daki Giresun derneklerinden bir gerileme gözlemliyorum. Ülkemizde üst üste seçimler oldu. Bu seçim dönemlerinde çok aktif görünen, sosyal medyayı, yerel medyayı dolduran birçok haber vardı. Birçok insanın ortak görüşü derneklerin çok fazla siyasete bulaştığı, asli işlerinden uzaklaştığı yönünde. Derneklerimizdeki bu durgunluk ister istemez il,ilçe derneklerimize ve federasyonumuza yansıyor. Derneklerimizin içinden gelen biri olarak bu durgunluğu neye bağlıyorsunuz?Derneklerimiz acaba size örnek olarak çok mu siyasileşti?

Hasan Turan: Hayatım boyunca felsefem şu oldu: Ümitvar ediniz, ümitsizliğe düşürmeyiniz. Barışı ve dayanışmayı sağlayınız, küskünlüğe vesile olmayınız.Küskünler var ise barıştırınız, verimliliği artırınız.Cemiyet içinde başarılı olmanızın temelini bu değerler oluşturur.Ben bu konularda isimlerden çok olguları, olayları ve düşünceleri konuşmayı tercih ediyorum.İstanbul’da yüzbinleri aşan nüfusumuz var. Sivil toplum kuruluşlarımızın bu nüfusu nüfuza dönüştürmesi gerekiyor.Mesele sadece siyasal dönemler ve sonuçlar değil her alanda nüfusumuzu nüfuzu dönüştürmeliyiz.Siyasal sonuçlarda elbette bizim gücümüzün artmasında önemli noktalardan biri.Ancak siz toplumsal yapınızın güclü olmasına sadece siyasal dönemler için değil bütün yaşamınızın güçlü olması için ihtiyaç duymaktasınız.Atalarımız bir elin nesi var iki elin sesi var demiştir.

Burada bir siyasal sonuç elde etmiş, bugün milletvekili olarak hizmet etmekte olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum.Bu işlere girerken şunları elde ederim şu siyasi sonuçlara ulaşırım diye düşünmem.Yapılan işlerin hedefi kendi içinde saklıdır ve bu hedef de Allah rızası için faydalı işler yapmaktır.Bu inanç tüm diğer hedefleri önemsiz kılar, küçültür.Allah rızası için, toplum için faydalı işler yapmaktan daha büyük ne olabilirki.Bu bilinçle derneklerimizde göreve gelen arkadaşlarımız bu bilinçle hareket ettiklerinde sonuç pozitif olur.Bu bilinç azaldıkça sonuçlar negatif olur.Giresun cemiyetçiliğinde de yeni projeleri ve hedefleri olan çocuklarımızın sahaya çıkmaları için de hepimizin üzerimize düşen görevleri yerine getirmesi gerekiyor.

Sadi Toygar: Abdullah’ın söylediğinden hareketle toparlamak gerekirse bir üst akıla ihtiyaç var. Toparlayıcı olacak, liderlilik yapacak bir üst akıla ihtiyaç duyuluyor cemiyetciliğimizde.

Hasan Turan: Değerli arkadaşlar hiç sahadan çekilmemiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum: İster üst akıl deyin ister alt akıl, ne zaman toplumun yararına bir proje olsa yanında durmaya çalışıyorum. Topluma karşı sorumluluklarımın, yapmam gereken görevlerimin bilincindeyim. Toplumuna hizmete soyunan insanların ister köy, ister mahalle, ister il derneği olsun bu işlere gönül vermesi, zaman ayırması gerekir ki verimli olsun. Hiç bir zaman ilçe derneklerimizi birbirinin rakibi olarak görmedim, hayır da yarışanlar olarak gördüm.

Sadi Toygar: Sayın Vekilim; son sorum Filistin-Türkiye dostluk grubu başkanlığınızla ilgili olacak. İslam Çoğrafyasında yaşanan sorunlara öteden beri son derece duyarlı olduğınuzu biliyoruz.Mescid-i Aksa'daki son olaylar karşıdında da ciddi tepkilerinizin olacağını da bekliyorduk. Nitekim yapılan girişimler sonunda İsrail Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırgan,kısıtlayıcı tutumundan geri atmak zorunda kaldı. Burada ciddi sıkıntılar vardı, çözülüyor.Bu konu ile ilgili neler söylersiniz.

Hasan Turan: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dünya ile olan ilişkilerimizi daha iyi hale getirmek amacıyla birçok dostluk gurubu var. Onların meclis düzeyindeki temsilcileri ile bizim meclis düzeyindeki temsilcilerimizin oluşturduğu hem hükümetimizin hem de diğer kurumlarımızın ilişkilerinin artırılması, ülkeler arası ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla oluşturulmuş dostluk grupları var. Filistin dostluk grubu da bunların en önemlilerinden biri.  Her ne kadar ayrı coğrafyalarda olduğumuz düşünülse de ilahi kelam gereği ümmet olarak birbirlerimize kardeş kılınmışız ve aynı medeniyetin çocuklarıyız. Mescid-i Aksa'yı bizim için vazgeçilmez yapan bir başka husus da ilk kıblemiz ve peygamberimizin mirac basamağı olmasıdır.Bunun dışında bir şekilde bin yıl boyunca ecdadımızın yönettiği bir yerdir. Dolayısıyla burayla bağımızı koparmak tarihimiz, kültürümüz ve inancımızla bağımızı kopartmak anlamına gelir.Böyle önemli bir görevi üstlenmek bize onur verir.Ayrıca üzerimize de büyük sorumluluk yüklemektedir.Bu bilinçle görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.Tüm partilerimizin vekilleriyle çok yakın bir zamanda da Filistin’e bir ziyaretimiz olacak.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir