Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8981 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   13 Eylül 2021 - 15:42

HİZMET İÇİN GELDİLER ZAHMET VERİP GİTTİLER

Büyüt
Küçült
HİZMET İÇİN GELDİLER ZAHMET VERİP

Karadenizin sayılı Giresun'un en büyük barajı su tutmaya başladıktan 4 ay sonra gövde duvarı çatladı. Tarım arazilerinin suyundan istifade edemediği baraj atıl duruma  beklerken akibetinin ne olacağı merak ediliyor.

Alucra ilçemizin Yeşilyurt Köy girişi ve Yeşilyurt köyünün Haşhaş mahallesine yapılan barajlar atıl durumda beklerken Ağır tonajlı kamyonların tahrip ettiği Alucra Yeşilyurt köyü yolu 7 senedir yöre halkının kâbusu oldu ve olmaya devam ediyor.
 
2 Şubat 2014 tarihinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ihale  edilerek Merkezi Kil çekirdekli Kaya dolgu tipinde inşa edilen Karadeniz Bölgesinin sayılı Giresun'un en büyük barajının teslimat süresi 600 gün olarak belirtilmişti.

Yapılan sözleşmeye göre Ekim 2016 tarihinde teslim edilmesi gereken Baraj Ekim 2018 tarihinde 2 yıl gecikmeli olarak teslim edildi.
Baraj inşaatı sırasında ağır tonajlı kamyonlar Alucra Yeşilyurt köy güzergahı ve Yeşilyurt köy'ü içinden Haşhaş mahallesine ulaşılan yolu ağır tahribata uğrattı. Baraj yapımının geçikmesi ile yolu kullanmakta güçlük çeken  ve tarım arazilerin suya kavuşmasını arzu eden yöre halkını temsilen Alucra Muhtarlar Derneği Başkanı Onur Taşkın ve Köy Muhtarları konuyu ilgili makamlara iletmiş olup, Alucra Barajındaki süreci yakinen takip ediyoruz. Yüklenici firma ile bir takım hukuüki sürecin devam ettiği bilgisini aldılar.

Tam kapasiteli dolumu sağlandığında 4 milyon metreküp su depolayacak olan baraj 11bin 640 dekar zirai alanın suya kavuşturacaktı. Ekim 2018 tarihinden itibaren su depolamaya başlayan baraj tam kapasiteye ulaşmadan 15 Mart 2019 tarihinde yani 4 ay gibi kısa bir süre zarfında barajın gövde duvarında sızıntı oldu.Yöre halkı baraj duvarındaki sızıntı ile birlikte dere suyunun çoğaldığını yetkililere bildirdiler. Yapılan ilk incelemede olası sel baskına karşı sel sularının altında kalabilecek 12 hanenin tahliye işlemi gerçekleştirilmişti.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden gelen 5 kişikik teknik heyetin yapacağı incelemenin ardından gerekli iyileştirme çalışmalarının yapılacağıda söylenmişti.
15 Mart 2019 yılından itibaren incelenmesi için teknik heyet bekleyen Yeşilyurt Köy'ü barajında gerekli incelemeler yapılıp iyileştirme çalışmaları yapacağız sözünden günümüze kadar 2 buçuk yıl geçti.Barajın ve yol onarımında olumlu bir gelişme sağlanamadı.
2014 tarihinden günümüze kadar geçen 7 yıl boyunca yetkili mercilerin kapısını aşındıran Yeşilyurt Köy'ünün Muhtarı Dursun Kayacık geçtiğimiz Kurban Bayramında yolun yapılması hususunda verilecek olan dilekçe için imza kampanyası düzenleyip yetkili mercilere ulaştırsada sorunun halâ devam etmesi yöre halkını pes doğrusu dedirti.
Alucra Yeşilyurt köyü güzergahı üzerinde yerleşim birimi olan Karbörk köyü sakinleri ağır tahribata uğrayan yolun köy içinde kalan kısmındaki çukurları doldurmak için kendi hazırladıkları betonları kullanarak yolda iyileştirmeler yaptılar.Karabörklü vatandaşların yol tamiratı esnasında yolun trafiğini kontrollü şekilde açarken Toplu taşıma aracında bulunanların siyasi polemiğe girmesine neden oludu.Siyasi polomiğe " Millet Burada Devlet Nerede?"  son nokktayı koydu.

Baraj normal bir şekilde hizmete girmiş olsaydı Tarım arazileri suya kavuşacak ,Durağan Su Sporları,Kayak turları,Kafeterya, Mesire alanları gibi sosyal aktivite alanları ile hizmet verecekti.
Barajın çatlaması ile hayalleri sel sularına karışan Yeşilyurtlular 7 yıl boyunca onarılmayan yolda çileli yolculuk yapmaya mahkum edildi.Güzergahı kullanan araçlarında hasarlar oluşurken uluşamda güçlükle yapılıyor.
Hizmetin hayaliyle yaşarken Zahmet kabusuna karışan yöre halkı "Hizmet İçin Geldiler Zahmet Verip Gittiler" diyerek refah bir ulaşım için yolun bir an önce yapılmasını istediler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir