Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11533 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Aralık 2017 - 17:23

İstanbul Müftüsü Yılmaz, GİMEV’e Konuk Oldu

Büyüt
Küçült
İstanbul Müftüsü Yılmaz, GİMEV’e Konuk

Her ayın ilk Pazar sabahı kahvaltılı toplantılar yapan Giresun ve İlçeleri İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Vakfı, bu ay toplantı formatını değiştirerek İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ı konuk etti. Eyüp Müftülüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıda Müftü Yılmaz konuştu, GİMEV mezun ve mensupları dinledi.

Müftü Yılmaz konuşmasında son zamanlarda sünnete(hadislere) saldırılar olduğundan bahisle, Peygamberimizin Hadisleri olmadan namazın tam anlamıyla kılınamayacağını, orucun tutulamayacağını hatta haccın hiç yapılamayacağını; tüm bu ibadetlerin, Peygamberimizin sözleri ve uygulamalarıyla pratiğe dönüştüğünü, bunun aksinin mümkün olamayacağını fakat Peygamberimizin söz ve davranışlarının da Kuran’a aykırı olamayacağını, çünkü Peygamberimizin Hz. Aişe R.A'nın ifadesiyle "Yaşayan Kuran" olduğunu anlattı.

Kuran-ı Kerimi hayatına en güzel uygulayan Hz. Peygamber ve ondan sonra gelen sahabeler olduğunu, sahabe devrinden sonra Peygamberimiz gibi yaşamak isteyen, o "Üsve-i Hasene, en güzel örnek" olan Allah Resulünü örnek alıp yaşamak isteyen Müslümanların, kendilerine zaman olarak en yakın gördükleri sahabeleri rol model edindiklerini, onlar gibi züht ve takva üzere yaşamaya çalıştıklarını fakat bu durumun zamanla bir ekole dönüştüğünü ve buna "Tarikat" denildiğini anlattı.

Tarikatların daha sonra çeşitli kollara ayrıldığını ve bunların içinde şeyhini uçuran, kaçıran, göklere çıkaranlar olduğunu, bunlara itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Yılmaz; hak olan tarikatın züht ve takva yolunu benimseyen, devleti ele geçirmek gibi bir niyet taşımayan, kimseyi ötekileştirmeyen, bütün amacı insanların gönüllerini kazanmak ve iyi bir kul olmaya çalışmak olan hizmet grupları ve gönül erleri olması gerektiğini söyledi.                                     

Tarihten de örnekler veren Yılmaz;  Maveraünnehir’den gelen Ahmet Yesevi’nin müritleri ve tasavvuf ekolü olmasaydı, Anadolu’ya gelen Alperenler olmasaydı, Balkanlara giden Sarı Saltuklar, Afrika’ya giden Şazeliler olmasaydı, oraların İslamlaştırılmalarının kolay olamayacağını söyledi.

15 Temmuz Fetö ihanetinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Türkiye'de varlığı tespit edilen otuz beş tarikat ve cemaatle kendisinin de içinde bulunduğu bir heyetin görüştüğünü ve yakında bununla ilgili raporun DİB tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını da söyledi. Sorulan sorulara verilen cevaplarla program sona erdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir