Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8547 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Şubat 2021 - 09:34

İYİ Partili Eroğlu'dan Hızlı Tren projesinde tepki

Büyüt
Küçült
İYİ Partili Eroğludan Hızlı Tren projesinde
İYİ Parti Giresun İl Başkanı Abdulkadir Eroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

İyi parti Giresun İl başkanı Abdulkadir Eroğlu, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada;

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Platformu'ndan yapılan açıklamada, 16 Şubat 2021 tarihinde Trabzon il kongresinde yaptığı konuşmada, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Hızlı Tren projesinin güzergâh etüt çalışmalarının seneye tamamlanacağını ve ardından inşaatın başlayacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edildi.

Buradan anladığımıza göre Giresun ve ilçeleri yok sayılarak Erzincan Gümüşhane Trabzon şeklinde demiryolu gündeme alınmıştır. Ama daha etüd yapılmadığına göre ekteki haritadan da görüleceği üzere, Erzincan- Semederesi yoluyla çamoluk ve Gümüşhane güzergahı kullanılarak, Kürtün ayrımından Tirebolu limanına bağlanması, ve Trabzon bağlantısı sağlanmalıdır. Etüd bitmediğine göre hem Trabzon limanına hem de Tirebolu limanına bağlanması Hattın verimliliği açısından elzemdir. Hem de Giresun ve Gümüşhanenin de iki ilçesi de istifade edecektir. Gümüşhane ilinin Şiran ve Kelkit ilçeleri ile Giresunun en mahrumiyet ilçesi olan Çamoluk da  demiryolu hizmetinden yararlanacaktır.

Muhtemelen demiryolu Çamoluk ilçemize ve ilimize çok şey katacak. 2 tane baraj gölü ve yenice şelaleri turizme açılacak. Baraj göllerinde her türlü su aktiviteleri yapılabilecektir. Yine Şiran ilçemiz ve tomara şelalesi de turizmin hizmetine sunulmuş olacaktır.

Öte yandan Çamoluk güzergahı maliyeti, süreyi ve uzunluğu da düşürecek ve daha kısa zamanda ve daha az maliyetle inşaa edilmesini sağlayacaktır. Refahiyeden Çamoluk Şiran Gümüşhane güzergahı 155 km, ama refahiyeden Erzincan Gümüşhane Güzergahı 180 km dir. Zaman olarak da çamoluk güzergahı dere içi olduğu için daha düz ve kısadır.

Güzergahın iyi etüd edilmesi için ekteki haritayı da bilgilerinize sunuyorum.’

Dedi.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir