Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 17907 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Kasım 2016 - 14:56

Kamil Nalbant’a vefa

Büyüt
Küçült
Kamil Nalbant’a

Geçen hafta vefat eden İş Adamı Kamil Nalbant ile ilgili olarak, Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulunda anma programı düzenlendi.

Eynesil Çok Programlı Lise Salonunda düzenlenen programın sunuculuğunu ve yöneticiliğini  Okt.Mevlüt Kaya yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kamil Nalbant’ın biyografisinin yer aldığı slayt gösterisi ve çocukluk arkadaşı Ali Görnaz ile kayınbiraderi Niyazi Çetin’in, Kamil Nalbant ile ilgili anılarının anlatıldığı video gösterisi sunumu yapıldı.

Programın söyleşi bölümüne katılan Nalbant’ın yeğeni Eşref Yanar ile Gümüşçay Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin önceki dönem Başkanı Abdurrahman Gül ise Kamil Nalbant’ın yaşantısından ve hatıralarından örnekler verdiler.  

Eşref Yanar, Nalbant’ın eğitime çok önem veren bir kişi olduğunu belirterek, “Amcam gençlik yıllarında ilçemizdeki okul öğrencilerine harçlık verirdi. Harçlık almak için iş yerinin önünde öğrenciler sıraya girerdi. Amcamın eğitime olan bağlılığı ilçemizdeki Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulunun yapılmasına vesile olmuştur. Amcam,‘Ben okuyamadım, gençler okusun.’diye söylerdi. İlçemize kazandırdığı okulun yanı sıra yüzlerce öğrenciye de burs vererek maddi yardımda bulundu.” dedi. 

Gençlik ve çocukluk yıllarını Eynesil’de geçiren Kamil Nalbant’ın daha sonra İzmit’e giderek burada iş hayatına atıldığınıda belirten Yanar,“Amcam İzmit’e gittikten sonra ilçemizden çok sayıda aileye de yardım ederek İzmit’e yerleşmesine ve iş sahibi olmalarına vesile olmuştu.”dedi.

Abdurrahman Gül ise, yaptıkları hizmetlerden dolayı dernek olarak kendisine plaket verdiklerin belirterek,” Kamil Nalbant amcayı saygı ile anıyor, bu anlamalı günü tertip eden Yüksek okul yöneticilerini yürekten kutluyorum. Keşke rahmetli Kamil amcanın sağlığında böyle bir organizasyon tertip edilebilseydi. Kamil Nalbant’ı Kamil Nalbant’tan dinleye bilseydik. Rahmetli Kamil Amca gayet beyefendi nazik çalışkan işini seven ve sistemli yapan bir kişiydi. Bir o kadarda haksızlık ve işteki laubalilik karşısında da öfkesini gizlemeyen kişiliğe sahip birisiydi. Tekrar kendisini şükranlarımla ve rahmetle anar, Cenabı Allahtan ilçemizde ve memleketimizde bu gibi hayırseverlerin sayısını artırmasını temenni ederim. “ dedi.

Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr Aysun Türkmen ise Eynesil’e atandığı günden beri kendisiyle tanışmak istediğini fakat kendisine ulaşamadığını söyleyerek, “Kamil Nalbant Beyi burada ağırlamaktan dolayı çok memnun olacaktık. Öğrencilerimin Kamil Nalbant’ı kendi ağzından dinlemelerini çok arzu etmiştim, ama hastalığından dolayı bu mümkün olmadı.”dedi.

Doç. Dr Türkmen,” İnsanlar doğar, buyur ve ölürler. Önemli olan geride bıraktıkları ve yaptıkları hayırlardır. Kamil Nalbant Beyefendi de bunu başaran nadir insanlardan biridir. Hem Eynesil için hem Üniversitemiz için büyük katkıda bulunmuş arkasında adını daima yaşatacak bir okul ve diğer eserler bırakmıştır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz.” dedi

Program sonunda söyleşi bölümünün moderatörlüğünü yapan Gazeteci Ahmet Ceylan’a Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cin, Eşref Yanar’a Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt ve Abdurrahman Gül’e Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu tarafından okul adına teşekkür belgeleri verildi. 

Kamil Nalbant’ın ailesine verilmek üzere hazırlanan plaket ise Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr Aysun Türkmen tarafından yeğeni Eşref Yanar’a verildi.

Giresun’da programa katılmak için gelen Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cin, program sonrası tadilatı devam eden Meslek Yüksek Okulunda incelemelerde bulundu.

İş Adamı Kamil Nalbant’ı anma programına Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Cansız, okulun öğretim görevlileri, bazı daire amirleri, Kamil Nalbant’ın yakınları ve öğrenciler katıldı.

Ahmet CEYLAN



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir