Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 17168 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Ağustos 2017 - 10:05

Karahasan; Her türlü zorluğa sevdalıyız

Büyüt
Küçült
Karahasan Her türlü zorluğa
24. ve 25. dönem Ak Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Dursun Karahasan gündem değerlendirmelerinde bulunurken, her türlü zorluğa da sevdalı olduğunu belirtti.

24. ve 25. dönem Ak Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Dursun Karahasan Giresun Temsilcimiz Erkan Başkıran’a önemli açıklamalar yaptı. Karahasan, siyasi çalışmaları hakkında bilgiler verirken Giresun adına elinden geleni yaptığını da belirtti. İşte Karahasan’ın açıklamaları… “Bu bölgenin en yüksek kesiminde eski adı kızıl ev olan şimdiki adıysa Aydındere Beldesi’nde ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. On yaşından itibaren çalışmayı çok sevmişimdir. Bütün arkadaşlarım ayakkabı giyerken ben kara lastikle okul hayatına başladım ve bundan da hiç utanmadım. Çok başarılı bir öğrenci sayılmam fakat İmam Hatip mezunu olmak benim için bir ayrıcalıktır. Dört yıllık lise hayatım birçok zorluklarla geçti fakat benim isteğim hep siyasetçi ve ticaret yapmaktı. Sıkıntılı da olsa ticari hayata başladım üniversiteye dışardan başladım fakat bitiremedim. Üç tane oğlum var.”

ELEŞTİRİLMEYİ SEVMİŞİMDİR

“Ben her zaman eleştirilmeyi ve eleştirmeyi sevmişimdir çünkü eleştirmek ve eleştirmekten korkanlar korkak insanlardır. Ben her konuda insanlardan gelecek eleştiri açığım. Dört dörtlük insan mıyım? Hayır. Hatalarım çoktur ama yaptığım her işte kendi alın terim var kendi çabalarım var. Ticarete PVC atölyesi ile başladım daha sonradan PVC sektörüne büyüterek inşaat sektörüne giriş yaptım. Şu anda Dostkarasan İnşaat olarak inşaat firmam var hayatta beni en çok mutlu eden işler bir insana daire sattım da ona daireyi teslim ederken yüzündeki gülüştür.”

SAĞIR SULTAN BİLİYOR

“Yeni bir başlangıca merhaba dememiz lazım. Bu ana kadar siyaset hep bilindik yönlere gitti. ‘Ahmet'in akrabası’, ‘Mehmet'in amcası’ derken esas parti için çalışan ve gerçekten bu işe gönül veren kardeşlerimiz hep geride kaldı. Şimdi cumhurbaşkanımızın öncülük ettiği yeni bir yönetim tarzı geliyor. Ve teşkilatlarda değişim olacağını duymaya başlayan bu ana kadar parti için iyi bir rüya görmeyen, cebindeki parasına güvenen veya daha değişik yollardan gücünü kullanarak belli yerlere gelmek isteyen veya kendi adamını getirmek isteyen kişilerle bu işin yürümeyeceğine sağır sultan bile biliyor. Ve artık buna izin vermeyeceğiz. İnsanlar bıktı artık hep aynı yüzleri görmekten.”

ADAYMIŞ GİBİ ÇALIŞTIM

“Siyasetin ise her zaman içindeydim. 2009 2010 yıllarında Aydındere  Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Siyasete ilk girişim olmuştu. Daha sonra siyasi serüvenim partimin göstermiş olduğu hedeflerde çalışmayla geçti.2015-2016 seçimlerinde Ak Parti’den milletvekili aday adayı oldum iki dönem peş peşe.  Aday gösterilmeme rağmen adaymış gibi çalıştım ve tabii ki de vazgeçmedim.”

HALKIMIN SESİYİM

“Yaylalarımız konusunda turizmden çok bahsediyoruz fakat yol konusunda yıllar öncesinde kalmış yollarla ulaşım sağlanıyor.  Cumhurbaşkanımız bu konuları bir duymuş olsa ve görmüş olsa buradaki sorumluları olduğu yerde kesinlikle rahat oturmaz. Ben baştan beri hep aynı şeyi söylüyorum halkımın sesiyim halkımın yanındayım.”

YENİ YÜZLERE İHTİYAÇ VAR

“Her seçim döneminde hep aynı insanların ismini konuşulmasından insanlar artık sıkıldı. Yeni yüzlere ihtiyaç var. Bunu söyleyerek eski kardeşlerimizin yaptığı hizmetleri kesinlikle yok sayamayız. Başkanımız değişim istediği için Bir nebze de bizim de bir faydamız olsun diye elimize her zaman taşın altına koyduğumuz gibi bundan sonrada koyacağız. Yeni hedeflere yeni yüzlerle yeni kardeşlerimizle yeni bir yönetimle yeni kadın kolları ile yeni gençlik kollarıyla yeni sevdalı arkadaşlarımızla devam edeceğiz.”

DAHA FAZLASI SARF EDİLMELİ  

“İkinci Organize Sanayi'nin yeri harikulade bir yer. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Bu konuda büyüklerimiz elinden geleni yaparken yerel yönetimler olarak bizlerde elimizden gelenin daha fazlasını sarf etmemiz gerekiyor. İkinci Organize Sanayi denize çok yakın bir bölgede ulaşımı çok kolay bir yerdir fakat buradaki en büyük eksiklik fındık üreticisinin çok geride bırakılmasıdır.”  

ORTAK DEĞERİMİZ

“Spor konusunda da takımlarımızın yanında olmalıyız. Giresunspor Süper Lig’e çıkmalı. Bizim için o çok önemli. Bulancakspor da üçüncü lige çıkmalı. Futbolcularımıza destek olmamız gerekiyor. Halkımızın ortak eğlenceleri ve neşeleri bizim ortak paydalarımız ortak değerlerimiz olmalı.”

ARKAMDAN GÜLDÜLER

“Ben 24. 25. dönem milletvekili aday adaylığı yaptım ilk çıktığım anda arkamdan gülenlerin çok olduğunu gördüm fakat hayatta şunu öğrendim kim ne derse desin neticede önemli olan senin cesaretin. Ben ticareti ve siyaseti seven bir insanım. Dürüst olmanın her şeyden önemli olduğu bir gerçektir. Para kaybedilebilir, bir çok şeyler kaybedilebilir ama en önemli şey güven ve insanların sana karşı olan bakış açısıdır. Bunu kaybettiğinde bir daha insanların yanında olamazsın. Onun için benim hayatımda en önemli şeylerden biri dürüstlüktür.”

HAVAALANI BÜYÜK ESER

24. ve 25. dönem Ak Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Karahasan, havaalanının işlevselliğini vurguladı.

“Partimizin üs kademelerindekiler gelişimde gerçekten çok büyük bir yol gösterdiler. Sayın Binali Yıldırım başbakanımız, Ulaştırma Bakanı olduğu zaman, Nurettin Canikli bakanımız da, Numan Kurtulmuş bakanımız da çok büyük çabaların sonucunda Ordu ve Giresun'un kullanmış olduğu büyük bir eseri havaalanı bizlere kazandırdı. Vekillerimizde elinden geldiğince bizler için çalışmaya devam ediyor. Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk'e ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bizler onların yaptığını kullanmak için harcadığımız çabayı birazda üretmek için kullansak bugünkü Karadeniz’in incisi Giresun ve ilçeleri köyleri beldeleri turizm konusunda elle gösterilen ve aranan bölge olurdu.”

KAÇIRICI DEĞİL KUCAKLAYICI

“Daha önceki görevde olan arkadaşlarımız elinden geldiğince bu partiye hizmet etmiştir. Bu konuda da onlara birer plaket vererek onura ederek görevlerini bıraktırılması veya görevlerini bırakması olarak değil de Cumhurbaşkanımızın dediği gibi dinlendirilmesi onların küstürülmemesi gerekiyor. Partimizin bütün neferleri bizim için çok önemlidir. Biz kucaklayıcı olmalıyız kaçırıcı değil.”

BULUNMAZ NİMET!

Karahasan, turizm özelliğini vurgulayarak, “Karadeniz Bölgesi bulunmaz ender narin nimetlerden.” Dedi.

“Biz geçmişimizde kavga ederek değil geleceğimize ve bugünü inşa ederek gidersek hem halkımız hem partimiz yol alır. Hem de hedeflerimize ulaşma  konusunda atılan adamlar pekiştirilmiş olur. Benim uzun zamandır üzerinde durduğum en büyük konulardan biri turizmdir. Kendim de yaylaları çok seven bir insan olduğum için her bölgeyi avucumun içi gibi biliyorum. Gittiğim yaylalarda köylerde beldelerde çarşıda her yerde bir proje üretiyorum. Bazen bazı konuları söylerken hep hayal gibi kalıyordu şimdi bakıyorum bir çok insan onları konuşmaya başladı. Karadeniz Bölgesi bulunmaz ender narin nimetlerden. Kendi bölgem olarak Giresun hem deniz hem yayla turizmine o kadar elverişli ki bunu görmemek imkansız.”        

KEŞFEDİLMEMİŞ ADA

“Giresun'un keşfedilmiş ama az kullanılan bir adası var. Adaya turizm konusunda çok az yatırım yapıldığını düşünüyorum. Giresun Kalesi ile ada birbirine teleferikle birleştirilmeli. Denizden gidiş geliş kısıtlı olarak devam ediyor. Organizeli bir durum değil. Liman konusunda günün çağlarından geri kalmış durumdayız. Bizim için söylenen konulardan birisi de ‘su akar Türkler bakar’ diye idi ama şimdi bu söz değişti. Denizler dalgalı yanaşma diyoruz, yaylalar dumanlı çıkma diyoruz! Balık konusunda çok geride kalıyoruz. Giresun hamsisi Karadeniz hamsisi çok önemli bir yere sahip daha çok destek verilerek halkımızın geçimine bölgemizin kalkınmasını destek vermeliyiz.”

TÜCCARIN ELİNE KALMAYIZ

“Sahilimiz gayet geniş bir yapıya sahiptir Piraziz'den Eynesil’e kadar fındık evleriyle sahilimizden donatılmalıdır. Sahil konusunda çok büyük sıkıntı çekiyoruz. Bu konuda ben art niyet olduğunu düşünüyorum.  Çünkü kendi fındığımızı kendimiz satmış olsak tüccarların eline kalmayız gerçi ben tüccarların da kendi isteğiyle hareket ettiğini düşünmüyorum. “

DOSTUMUZ DEĞİL DÜŞMANIMIZDIR!

“Ben bazı konuları çok komik buluyorum. Fındığın başkentiyiz diyoruz ama fabrikalarımız çalışmıyor. Bizim için en önemli konulardan biri fındıktır. Eğer fındığa gereken değeri verirsek, turizme gereken değer verirsek bu bölgenin önüne geçecek kimse yoktur. Tabi ki bu konularda önünü tıkayanlar biri varsa o da bizim dostumuz değil düşmanımızdır. Bizim Türkiye'den başka vatanımız Giresun'dan başka cennet bölgemiz yoktur.”  



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir