Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 67733 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   23 Ocak 2018 - 00:51

Kayapınar Belediyesi’nden Haber Var

Büyüt
Küçült
Kayapınar Belediyesi’nden Haber
Kayapınar belediyesi başkan vekili Dr.Ozan Balcı, “Vatandaşlarımıza ilgi göstermek vazifemizdir, ilgi gösterdikçe seviyoruz, sevdikçe ilgi gösteriyoruz, bir birini besleyen bu iki kavram arasında her geçen gün çalışmalarımız daha da iyi oluyor” dedi

Eyüphan KAYA

Yeniden Yaşam Derneği daha önce gazetemiz Günceli ziyaret edip sorun sıkıntılarını, çalışmalarını paylaşmıştı. Bunun üzerine valilik, sağlık müdürlüğü ve özellikle Kayapınar belediyesi başkan vekili Dr.Ozan Balcı Bey derneğe randevu vermiş, ilgi, alaka göstermiş derneğin eksiklerini tamamlatmıştı.

YENİDEN YAŞAM DERNEĞİNDEN KAYAPINAR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR ZİYARET.

Kayapınar belediyesi Yeniden Yaşam  Derneğinin daha önce verdiği ihtiyaç listesini tedarik etmişti. Yönetim kuru başkanı Şükrü Abay ve arkadaşları Başkan vekili Dr.Ozan Balcı beye teşekkür ziyaretinde bulunmak istediler, derneğin gönüllü üyesi olarak ben de ziyaret ekibine katılmıştım.

Ziyaretimiz yaklaşık olarak 18-21 saatleri arasında üç saat sürdü, bu zaman zarfında samimi bir sohbet havası içinde Belediyemizde neler oluyor, sorularını cevaplandıran Dr.Ozan Bey, heyetimizden kamu yararına endeksli dile gelen fikir ve düşünceleri de pür dikkat dinledi ve bir kısmını da aynı anda direktif vererek hayata geçirdi.

KAYAPINAR BELEDİYESİNİN ÇALIŞMALARI UMUT VERİCİDİR.

Önce belediyemizin çalışmalarından başlayalım.

Sohbet esnasında söz alan Ozan bey, değerli dostlar bir ne oldum delisi değiliz, insanımızı seviyoruz, elimizden geldikçe gücümüz nispetinde onlara hizmet veriyoruz. Biz insanımıza hizmet ediyoruz, hizmet ettikçe de seviyoruz. Bizim çalışmalarımız vatandaş odaklıdır, vatandaşa hizmet ettikçe mutlu oluyoruz.

HIZIR PROJESİ ELLE TUTULUR BİR SAHA ÇALIŞMASIDIR.

100 kişilik bir ekibin aralarında görev tevzii ile yürüttükleri “Hızır Projesi”  nedir bir az da ondan bahsedelim.

Bu proje gereği 60 kişi alan taraması yapıyor. Hedef edinmişiz, alanımızda yer alıp bize kapısını açan bütün evlere gideceğiz, elhemdulillah şimdiye kadar bizi reddeden olmadı, insanımız misafirperverdir, devlet olarak yanınızdayız hizmetinizdeyiz diyor taleplerini not ediyoruz.

İki önemli sorumuz var, birincisi Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Valimizin selamını getirdik, herhangi bir ihtiyacınız var mı? İkinci sorumuz başta belediye olmak üzere ilçemizde bulunan devlet kurumlarından memnun musunuz?

Adı gibi, “hazırız, nazırız, hızırız.”

Şimdiye kadar 10 bin civarında evlerimizi ziyaret ettik 8-10 ay içinde tüm haneleri ziyaret edeceğiz inşallah.

Hızır projesi için bir mütevelli heyeti oluşturduk, her hafta Cuma günü toplanıyoruz, yapabileceğimiz yardımları karara bağlıyoruz, yönetimimize yönelik gelen teklifleri değerlendiriyoruz.

BAZI İLGİÇ SORUNLAR VE MÜDAHLE TARZI.

Birkaç örnek paylaşayım, mesela birinin evi yanmış hemen uygun bir yere yerleştirdik, oturabilecek bir ev bulduk, ev eşyası aldık, aylık yardım ediyoruz.

Tek başına anne babasız yaşayan iki kız kardeş, kombileri iki yıldır takılamadığı için soğukta yaşıyorlardı, hemen onlara gerekli katkıyı verdik doğalgazları bırakıldı. O kızlarımıza ayrıca yardım veriyoruz.

Bir gün yaşlı bir anne buraya geldi, sorduk yardımcı olabileceğimizi nerden duydun, dedi ki bir çalışmanız var Hızır gibi yetişiyormuşsunuz, ondan dolayı geldi.

Yaşlı kimsesiz insanlara evde hizmet projesi ile evini temizliyoruz eksini tamamlıyoruz.

50 tane Çülyak hastamız var, onların da ihtiyacını temin ediyoruz, malum onlar sağlıklı insanlar gibi buğday ekmeği yiyemiyorlar.

Yeni doğan bebelere de hediyelik çanta hazırlıyoruz.

DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARIMIZA MEKTUP GÖNDERDİK, İMDATLARINA YETİŞTİK.

Okullardaki yetim, öksüz çocuklar, şehit çocukları, anne babası hapiste olan çocuklar, gariban çocuklarımızı tespit ettik onlara mektup gönderdik kardeşleriyle birlikte 5000 çocuğumuza hediye aldık.

8.400 kaban ve bot aldık, çocuklar üşümesin projesi dahilinde bir yardım çalışmamız oldu.

Bu insanlar bizim insanlarımız, onlara hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz.

Ayrıca 500 bin fidan ve 2 milyon çiçek projemiz var, fidanları köylülerimize vereceğiz, çiçeklerimiz de uygum yerlere dikeceğiz.

500 BİN FİDAN, İKİ MİLYON ÇİÇEK YETİŞTİRİYORUZ.

Bu fidanların 250 bini meyve ağaçları, Badem, Erik, Kaysi, Şeftali, diğer 250 bin de değişik yerlere dikilmek üzere değerlendireceğiz, park bahçe orta refüj, okul bahçeleri vs.

Dikkat etseniz bu tür hizmetlerimiz aynı zamanda inanç ve kültürümüze de uygundur elhamdulillah.

900 BELEDİYE ÇALIŞANINA ÖĞLE ARASI SICAK YEMEK VERİYORUZ.

Geçende sordum acaba işçilerimiz öğle arası ne yiyor diye. Baktık ki sağlıklı bir beslenme yok oradan buradan ekmek arası, tost vs. Dedim ki ya bu çalışanların aldığı maaş zaten yetersiz bari bir sıcak yemek yesinler ve hemen ihale ettik,  öğle arası 4 çeşit yemek yiyorlar, ayrıca evleri uzak olan işçilerin bir kısmı zamanında işine gelemiyor,  benzeri sorunlar vardı onlara da servis çıkardık,  yani işçilerimize de bakıyoruz. Ürettiklerimizi onlarla da paylaşıyoruz.

OKULLARIMIZDA 50 TANE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KÜTÜPHANE YAPIYORUZ.

50 tane Z Kütüphane yapıyoruz, ortala 50 metrekare iç mimarlığı dizayn edildiği, estetik ve zenginleştirilmiş kütüphane. Oraya aldığımız, alacağımız kitaplarla ilgili bir yanlış anlaşılma var. Bazı yayınlar İş Bankası, Yapı kredi ve benzeri kurumlarda %50, %35 indirimle aldık, bu fiyatlarla bu kitapları piyasadan almak mümkün değildir. 400 bin kadar diğer kitapları Diyarbakır’ın yayıncılarından alıyoruz, teklifler alındı onu da en az dört yayın grubundan alacağız ki daha çok insanımı faydalansın.

Bizim oralarda bir deyim var “caminin içi dururken dışına haram” yani bir fayda varsa önce yakınlarımız faydalansın.

Gençlerimizi, çocuklarımızı kitap okumaya alıştırmamız lazım, malum dinimizin ilk emri “oku” bunun gereğini yerine getirmemiz lazım.

Şunu da bilmekte fayda var ki Belediyemizin parasını da dikkatli ve tasarruflu kullanıyoruz. Hak ettiği yere hak eden kişiye ulaştırma gibi bir derdimiz, vazifemiz var.

43 Okulumuzun Mescidini yapıyoruz,

13 tane İmam- Hatip lisesinin Kur’anı Kerim okuma odasını yapıyoruz,

Çocuklarımızın yetenekleri gelişsin diye 20 civarı müzik, resim odası yapıyoruz.

Okul bahçesi uygun olan okullara 50 tane voleybol, basket bol, halı saha yapıyoruz.

Okul bahçeleri geleneksel oyunlarla çiziyoruz, çocuklar oynasın, eğlensin diye,

2000 ton kömür dağıttık, ayrıca aş evi kuruyoruz. Muhtaç insanımıza yemek götüreceğiz. Kayapınar’da aç insan, üşüyen insan kalmasın diyoruz.

Fuat Sezgin bilim teknoloji müzesini kurmaya çalışıyoruz. İlim yaymanın başkanı Yrd.Doç.Dr.Ali Karakaş hoca bu çalışmayı yürütüyor.Malum Ali bey Fuat Sezgin üzerinde doktorasını yapmış bir akademisyen.

Ayrıca yakında bir bilim merkezi kuracağız inşallah.

İlçe Milli Eğitim müdürüme dedim, “ben okullarda aç öğrenci istemiyorum”, ayrıca okul tuvaletleri hijyenik bir tarzda yapmayı planladık

7 bin çocuğa spor malzemesini aldık, hem de Diyarbakır’dan aldık.

Başarabilirsek, çocuklara oyuncak kütüphane, çocuk kütüphanesi ve yetişkin kütüphanesi yapacağız.

Bir de Kayapınar’a büyük bir kütüphane yapacağız, ayrıca dört tane kapalı spor salonu yapacağız.

Suriyeli mültecilere yardımcı oluyoruz.

4 tane de kadın merkezi kuruyoruz, ikisi tamamlandı diğer ikisi de tamamlanmak üzere buradan 2000 kadın faydalanacak, ilgi ve yeteneklerine göre eğitilecekler, dönerli olarak birçok kadınımızı eğiteceğiz nitelikli duruma getireceğiz. Bu kadınlarımıza İş Kur aracılığı ile harçlık da verilecek.

Parkları yaptıracağız, 25 tane parkımız var, bunları iyi bir bakımdan geçirerek halkımızın hizmetine sunacağız.

Kur’an Kurslarımızda 5000 kadar bayanımız var, onların ihtiyaçlarını halettik, 1100 tane çocuğumuz sıbyan okuluna gidiyor, onların ihtiyacını giderdik, ayrıca 2000 çocuğumuzu ana okuluna kazandırdık.

*Bu konuda gayret eden öğretmenlerimize kamuoyu huzurunda teşekkür ederim.

Ayrıca 7-8 tane ana okulu yapacağız. Engelli çocuklarımızdan otistik çocuklarımıza bir okul yapacağız. Hafif derecede zihinsel engellilere bir okul yapacağız. Orta ve ağır derecede zihinsel engelli çocuklarımıza bir okul yapacağız. Bir de bunlar için okullar yapacağız, bunun dışında işitme engelli ve görme engelli çocuklarımız için de lise yaptıracağız.

Ayrıca üstün zekalı, özel yetenekli öğrencilerimiz için de bir okul yapacağız. Salahattin Eyyubi binasının bir kısmını kız imam-hatip yapıyoruz, bir kısmı da bu amaçla kullanacağız.

Ayrıca yapılacak camilerimizin de Diyarbakır kimliğine uygun projelerini yapıyoruz.

BU SOHBET ESNASINDA DİLE GELEN YENİ ÇALIŞMALAR

*DYK Kursu olan okullara A4 kağıdı vb. ihtiyaç temini,

*Kırmızı ışıklarda sıkıntı oluşturan dilencilerin tespiti, iletişim dili ile ikna edilerek kendilerine ihtiyaç duydukları kadar katkı verilmesi ve bu alışkanlıktan uzaklaştırılması,

*Çöp kutularını “beşli set” haline getirerek; plastik, cam, kağıt, pil ve bilgisayar atıkları şeklinde toplatılması, projenin daha düzenli gitmesi için Kapıcılarla toplantının yapılması.

*Çalışanlar üzerinde mutluluk anketinin hazırlanıp uygulanması,

*İkinci dönemin ilk ayı içinde sınıf bazında; en başarılı, en haylaz, en iyi ressam, en iyi sporcu, en iyi müzisyen, en iyi kitap okuyan öğrencilerle yemekli bir toplantı yapıp ödüllendirilmesi,

*İlçe bazında her camiden imam ve cemaatten üçer kişinin bir kahvaltıda ağırlanması ve sorunların dinlenilmesi belediye çalışmalarının kendilerine anlatılması ve dualarının alınmasına çalışılması, her defasın da 10 camii bensupları 40 kişi ağırlayarak zaman içinde tüm cami cemaati ile selamlaşma çalışmasının yapılması.

Daha ne olabilir, Başkan vekili Dr.Ozan Balcı bey anlattıkça bir de başarılı olması için dua ettik.

Yapılan hizmet insanımıza hizmettir, inşallah muvaffak olur biz de mutlu oluruz.

Amin demeniz dileğiyle.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir