Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 16382 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Ağustos 2018 - 18:34

Koçak (TÜDEF) Genel Başkanı oldu

Büyüt
Küçült
Koçak (TÜDEF) Genel Başkanı

TÜKETİCİ DERNEKLERİ FEDERASYONU (TÜDEF) GENEL BAŞKANI GİRESUNLU HEMŞERİMİZ AZİZ KOÇAL OLDU

Giresun Piraziz’li hemşerimiz Aziz Koçak Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı olmuştur. Hayırlı olsun, başarılar diliyoruz.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) basın açıklaması….

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Yönetim Kurulu Görev Dağılımı Yaptı

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) olarak Ankara da Yol İş Sendikası Toplantı Salonunda gerçekleştirmiş olduğumuz 8.ci Olağan Genel Kurulumuzda Genel Başkanlığa Aziz Koçal Seçilmiştir. 
Genel kurulumuzda göreve getirilen yönetim kurulumuz ilk toplantısını yaparak Görev dağılımını aşağıdaki şekilde gerçekleşmiştir,

Genel Başkan Yardımcılıklarına Sinan Vargı, Av.Şükran Eroğlu, NejdetY.Filizoğlu ve Hüseyin Gül, 
Genel Sekreterliğe Ergün Kılıç, Genel Saymanlığa ise Turan Aras getirilerek,

Yönetim kurulu üyelikleri ise Rıdvan Atan, Hasan Çiçek, Av. Fecri Şengür, Kemal Arslan olarak belirlenmiştir.

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF); 25 Eylül 2003 yılında kurulmuş olup Genel Merkezi Ankara’dadır.
TÜDEF’ i oluşturan Dernekler; Genel Merkezi İstanbul’da bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), Genel Merkezi Bursa’da bulunan Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER), Genel Merkezi Ankara’da bulunan Tüketici Hakları Derneği (THD), Genel Merkezi Eskişehir’de bulunan Eskişehir Tüketicileri Koruma ve Dayanışa Derneği (ESTÜKDER), Genel Merkezi Bursa’da bulunan Bursa Tüketiciler Derneği (BTD), Genel Merkezi Adana’da bulunan Adana Tüketiciler Derneği(ADTÜKDER) Genel Merkezi Burdur’da bulunan Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Derneği (BURTÜKODER) olmak üzere, Tüketici haklarının korunması ve geliştirilmesinde sahada olan, politika üreten, tüzükleri gereği Tüketicinin bilinçlenmesi ve bilgilenmesi ile Tüketicilerin örgütlülüğü için çalışan, üreten, tüketici ile temas eden 7 Tüketici Derneğini çatısı altında toplamış ülkemizin en büyük tüketici üst örgütüdür. Ülke genelinde 45 bin üyesi ve il ve ilçelerde toplam 102 şubesiyle Türkiye’de örgütlü tüketici hareketinin % 60’nı temsil etmektedir.

TÜDEF; Birleşmiş Milletler İklim Komitesinin gözlemci, AB’de standardizasyonun sesi olarak bilinen ANEC’İN, Uygunluk Değerlendirme Derneği (UDDER)’in, Piyasa Gözetim Denetim Koordinasyon Kurulunun, Ülkemizin ET ve Süt Konseylerinin üyesidir. Her yıl Bakanlık nezdinde toplanan Tüketici Konseyinde en çok üye ile temsil edilen ve 1996 yılından beri konseye katılan ve alınan kararlara önemli katkılar sunan Ülkemizin en büyük tüketici federasyonudur.

Üyelerimizden; Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) ve Tüketici Hakları Derneği (THD) kamu yararına faaliyet gösteren dernektir. Uluslararası Tüketiciler Birliğinin de üyesidirler.

Ülkemizde uygulanan kalite alt yapısının güçlendirilmesi projesine Ülke düzeyinde destek vermiş ve çeşitli illerdeki çalışmalarına katkı sunmuş ve bu kapsamda Danimarka ve Belçika’daki tüketici dernekleri ve standardizasyon kurumlarıyla (Danimarka Tüketici Konseyi, CEN.CENELEC ve ANEC) karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmuş ilk Türkiye Tüketici Dernekleri federasyonudur.

Bundan sonraki süreçte, daha güçlü bir örgütlenme ile çağımızın teknolojik hastalıklarına ve sağlıksız beslenmelerine, Tüketici Hak İhlallerine karşı daha etkili mücadeleyi hedefliyoruz. Bu alanda kamu yararına faaliyet gösteren tüm yapı ve örgütlerle dayanışma için de olarak, ilgili kurum ve kuruluşlar ile kamu yönetimiyle kalıcı sürdürülebilir paydaşlık ilişkileri kurulmasına ortam ve olanak sağlanması için; çalışmalarımız devam edecektir.

Ülkemizde güçlü bir tüketici hareketinin oluşması güçlü tüketici örgütlerinin birliği ve çatı örgütlerinin oluşmasından geçer. Bu nedenle Tüketici örgütlerinin ilkeli birliğinin, bütünlüğünün sağlanmasında, Tüketicilerin hak ihlallerinin korunması ve bilinçli örgütlü tüketici topluluğunun oluşması, Evrensel tüketici haklarının Ülkemizde hayat bulması için, gerekli olan hoşgörü ve anlayış çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 
TÜDEF’in kuruluşunda emek veren kurucu üyelerimiz ile bileşen derneklerimize, kuruluşundan bu yana TÜDEF’in güçlenmesi için görev yapmış yöneticilerimize, bileşen dernek yöneticilerimize bir kez daha teşekkür ederiz. 
Basına ve Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir