Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5662 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   04 Ekim 2021 - 17:41

’GÖRELE KAZASI NİKÂH KAYITLARI’ KİTABI ARŞİVLERDE YERİNİ ALDI.

Büyüt
Küçült
’GÖRELE KAZASI NİKÂH KAYITLARI’ KİTABI ARŞİVLERDE YERİNİ

 

Görele Belediyesinin katkılarıyla basımı tamamlanarak yayına sunulan ‘Görele Kazası Nikah Kayıtları’ kitabı okuyucularıyla buluştu.

Görele Belediyesi kültür yayınlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. 15. Kitabımız olan ve 1825 yılından 1929 yılına kadar Görele’nin yanı sıra Eynesil ve Çanakçı’yı da içerisine alan ’Görele Kazası Nikah Kayıtları’ kitabımız arşivlerde yerini aldı.

Araştırmacı – Yazar Ayhan Yüksel tarafından kaleme alınan ‘Görele Kazası Nikah Kayıtları’ kitabı Görele başta olmak üzere Eynesil ve Çanakçı ilçelerinin 1825 yılından 1929 yılına kadarki nikah kayıtları göze çarpıyor.

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener tarafından tanıtımı yapılan ‘Görele Kazası Nikah Kayıtları’ kitabı şer’iyye sicilleri adı verilen kadıların/naiblerin tuttuğu mahkeme defterlerindeki nikah/ izinname kayıtlarına dayanmaktadır. Söz konusu kayıtlar Osmanlı Tarihlerinde rastlanmayacak mahiyette bilgileri içermektedir. Sosyal tarih ile alakalı yapılacak ve bugünle de bağ kurulabilecek araştırmalara zemin hazırlayacaktır. Bu çerçevede elinizdeki Görele Kazasına ait nikah kayıtları 13 defterde toplanmıştır. Komşu kaza şer’iyye sicil kayıtları da taranarak çerçevenin genişletilmesine çalışılmıştır.

Erener, önemli bir kültür yayınının daha arşivlerde yerini aldığını belirterek, kültür kitabımızın yazarı Ayhan Yüksel’e teşekkür etti.

Görele Belediyesinin 15. Kültür yayınının arşivlerde yerini aldığını ifade eden Erener, şunları kaydetti:

“Görele, Eynesil ve Çanakçı ilçelerindeki nikah kayıtlarıyla derlenmiş bilgi yüklü bir kültür yayınımız daha arşivlerde yerini aldı. Bu yayınımız belediyemizin katkılarıyla çıkarılan 15. kitabımız oldu. Kültür yayınlarımızı desteklemeye, katkı sağlamaya devam ediyoruz. Emeği gecen herkese teşekkür ediyorum”

Kitabın Yazarı Ayhan Yüksel ise, Belediye Başkanı Tolga Erener’e katkılarından dolayı teşekkür etti.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir