Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 24793 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Mart 2020 - 16:51

KÖYLERE YAYLALARA DÖNÜŞLER BAŞLADI.

Büyüt
Küçült
KÖYLERE YAYLALARA DÖNÜŞLER

Korona virüs nedeniyle kendini karantinaya alanlar, şehir merkezlerinde metropollerde kibrit kutusu gibi evlerde hapis hayatı yaşayanların birden çocukken yaşadıkları anıları yeniden gözlerinde canlandı. Köyde yaylada ki tek odalı, eski köy evleri, annelerinin yaptığı tarlaları şenlikleri hatırladılar. Bir çok kişi hadi hanım-bey köyümüze dönelim dedi. Köy ve yaylaların nüfusları havaların soğuk olmasına rağmen son günlerde artmaya başladı.
Unutulan köylerin, yaylaların beklenmedik sahipleri geri dönmeye başlayınca köy – mahalle sakinlerini bir korku bir telaş almaya başladı. Korkuları; ”Gelenler acaba corona virüsü getirdi mi?, ya getirdiyse ne yaparız?” diye korkudan herkes birbirine uzaktan hoş sohbet etmeye özen göstermeye başladığı sırada, Muhtarlar ise köy mahalle sakinlerine karantinaya herkesin uyması gerektiğini anlatmaya çalıştıkları sırada birde dışarıdan gelenler olunca işleri daha da zorlaştı ve sosyal medyadan şehir dışından gelenler kendinizi 14 gün karantinaya alınuyarıları yapmaya başladılar.

İlerleyen zaman içerisinde köy ve yaylalara geri dönenlerin sayısının artacağı beklenmekle birlikte herkesin 14 Günlük Karantina Sürecinde herkesin kendini tecrit etmesini Bulancak Ajans olarak rica ediyoruz. #EvdeKalEvdeHayatVar #EvdeHayatVar

Haber: Bulancak Ajans



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir