Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8016 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Şubat 2018 - 01:02

Muhtarlar Tarım Sigortası Konusunda Bilgilendirildi

Büyüt
Küçült
Muhtarlar Tarım Sigortası Konusunda

TARSİM Bölge Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Giresun merkez ilçe köy ve mahalle muhtarlarının katılımı ile 12 Şubat 2018 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda 2018 yılı için bitkisel ve hayvansal ürünler için tarım sigortası (TARSİM) yaptırmaları konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.

Çiftçilerimiz meteorolojik olaylar sebebiyle çeşitli risklerin  (don, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, sel ve su baskını ) etkisi altında kaldığı, küresel iklim değişikliği nedeniyle ilimizde de (2018 yılı Şubat - Mart ayları) önemli ölçüde iklimsel değişiklikler yaşanmaktadır. Üreticiler için önemli geçim kaynağı olan fındık ürünü hasat zamanına kadar değişik iklim olayları nedeniyle büyük risk altındadır.

Çiftçilerin tarım sigortası yaptırmaları gönüllük esasına bağlı olduğu, ancak 5363 sayılı Tarım Sigortası Kanunu kapsamında olan ve uygulama yılında (2018 yılı için) yer alan risklerden sigorta yaptırmayan çiftçilere ürün kayıpları için 2090 sayılı Tabii Afetler Kanunu kapsamında da herhangi bir yardım yapılamayacaktır.

Çiftçilerin ödemesi gereken don riski teminatının 2/3’ü Devlet tarafından karşılandığı, ancak poliçe bedelinin 1/3’ünü çiftçi ödediği, fındık ürünü için son poliçe düzenleme tarihinin Fındık ürünü için 10 Mart 2018, Kivi ürünü için 21 Şubat 2018 tarihidir.

 

Bitkisel Ürünlerini sigorta yaptırmayı düşünen üreticilerimizin geç kalmadan 2018 yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıtlarını (ÇKS) güncelleştirip daha sonra zor durumda kalmamaları adına tarım sigortalarını yaptırmaları kendi menfaatlerine olacaktır.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir