Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 25871 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2017 - 21:22

Şehit J.Uzm. Onb. Tuncay Cengiz, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Büyüt
Küçült
Şehit J.Uzm. Onb. Tuncay Cengiz, Son Yolculuğuna

Şırnak’ta BTÖ mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan  J.Uzm.Onb. Tuncay Zengin, Dereli ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

Şırnak- Uludere karayolu üzerinde konuşlu Milli Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nın dağlık alandaki üs bölgesine, 9 Haziran Cuma günü saat 17.00 de BTÖ mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırıda açılan ilk ateş sonucu şehit olan 1991 doğumlu J.Uzm.Onb. Tuncay Zengin’in naaşı 10 Haziran Cumartesi günü öğleden sonra Diyarbakır’dan Türk Yıldızlarına ait askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanına getirildi.

J.Uzm.Onb. Tuncay Zengin naaşı,  Ordu-Giresun Havalimanında; şehidin ailesi ve yakınları, Vali Hasan Karahan, Ak Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk ile CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cevdet Coşkun, askeri ve mülki erkân, il protokolü ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Ordu-Giresun Havalimanındaki karşılama töreninin ardından karayolu ile baba ocağı Dereli ilçesine getirilen J.Uzm.Onb. Tuncay Zengin için Dereli  ilçe merkezinde tören düzenlendi.

Dereli Belediye Meydanında düzenlenen cenaze törenine; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Vali Hasan Karahan, Ak Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk ile CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, askeri ve mülki erkân ile binlerce vatandaş katıldı.

İkindi namazına müteakip İl Müftüsü Muhitin Oral tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, 26 yaşındaki Şehit J.Uzm.Onb. Tuncay Zengin’in cenazesi, Dereli İlçesi Taşlıca Köyünde okunan dualar ve tekbir sesleri arasında defnedildi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Vali Hasan Karahan, şehidin ailesine başsağlığı dileğinde bulunarak, taziyelerini iletti.

Defin işlemlerinin ardından, Şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağı, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından şehit babası Sadullah Zengin’e ve şehidin naaşıyla birlikte gelen fotoğrafı da şehidin annesi Gülseren Zengin’e teslim edildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir