Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 17221 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Ocak 2018 - 11:44

Nefsini Günahtan Koruyabilen Gençlerimize Selam Olsun

Büyüt
Küçült
Nefsini Günahtan Koruyabilen Gençlerimize Selam
AYDER Gençlik Spor Bakanlığı ile işbirliği içinde yürüttüğü proje dahilinde “gençlerle diriliş” içerikli bir seminer verdirtti.

Mehmet Özkılıç hocanın konuşmacı olduğu bu semineri siz okuyucularımız için analiz etmeye çalıştım. Her yaşta insanların okumasında fayda olduğuna inandığım seminerin özeti ile sizi baş başa bırakıyorum.

1964 doğumlu Mehmet Özkılıç hocamız medrese eğitimini tamamladıktan sonra 1989 yılında Gaziantep’te Nizami Medresesini açtı bu medresede İslami ilimler alanında müderrislik yapan alim ve amil bir vasfa sahip olup ilahiyat mezunu ve şimdiye kadar bir çok konferans ve seminerler vermiştir.

Haber; Eyüphan Kaya

Malum sıcak savaş var, bir de soğuk savaş var.

Sıcak savaşta düşmanınız bellidir, ama soğuk savaşta düşmanınız belli değildir.

Mesela nüfus planlaması adı altında 7/24 katliam devam ediyor. Batı bu oyuna gelip şu anda ölüme mahkum oldu.

Gençlik bir toplumun geleceği, dinamik bir potansiyeli ve lokomotifidir.gençliği olmadığı halde nerdeyse bu eksiğini gidermek için Türkiye’yi Avrupa birliğine alacaktı, ama galiba mültecilerde ihtiyacı kadar genç almış duruma geldi.

İslam’ın ilk dönemine bakalım İslam’ı kabul eden 40 kişiden 32 tanesi 21 yaşın altındadır.

Medine’nin ilk fatihi Musap bin Ümeyr bir gençti, bir delikanlıydı.

*Unutmayalım fetih ruhunu kaybeden bir toplum geleceği kararmıştır. Onun için bu programın adı “gençlerle diriliş” olması çok manidardır.

Hz.Musa’ya yardımcı olan kardeşi Harun bir gençti,

Nemrutun putlarını yıkan Hz.İbrahim bir gençti,

Ashabuluhdut adıyla anılıp Allah’ın övgüsüne konu olan kimselerin de önderleri yine bir gençti,

Dakyanus’un İlahlığına itiraz eden Eshabul Kehf, o yedi delikanlı gençtiler.

Hz.İsa(as) dahi genç yaşta peygamber olduğu söyleniyor.

Onun için beş şey gelmeden beş şeyin kıymetini bilin derken biri; “yaşlılık gelmeden, gençliğin kıymetini bilin diyor efendimiz aleyhisselat u vesselam.

Fakirlik gelmeden, zenginliğin,

Hastalık gelmeden, sıhhatin,

İşiniz yoğunlaşmadan, boş vaktin,

Ölüm gelmeden, hayatı ganimet bilin,

Yaşlılık gelmeden, gençliğin kıymetini bilin diyor peygamberimiz aleyhisselatuvesselam.

Hz.İbrahim putlar kırmıştı, ama bizim put türlerimiz değişti. Moda putu, dizi putu, müzik putu… vs. işte Allah rızası için bu putları kırmamız lazım.

Kur’an diyor ki “ey iman edenler nefsinizi ve ehlinizi ateşten koruyunuz…” Bakın ateşten çıkarınız demiyor.

Yani biz çocuklarımızı seveceğiz, eğiteceğiz, İslam’ın terbiyesi ile terbiye edeceğiz ki, İslami bir hayat yaşasın ve Allah rızasını kazanmasını sağlamaya çalışcağız.

Bir insanın üç çeşit açlığı var; mide, beyin ve gönül boşluğu. En zor açlığı giderilen midedir, ama insanı insan eden beyin ve gönüldür.

Gece gündüz çocuklarımızı beslemek için çalışıp çırpınıyoruz, ama beynini İslami değerlerle, hikmet ve marifetle duyurmazsak, gönlü, ameli Salih ve takva ile ıslah etmediğimiz sürece o mide tokluğu evladımızı iyi insan etmek için yeterli değildir.

“İnsanın çoluk çocuğunu zayi etmesi insan için günah olarak yeter” deniliyor. Yani biz çocuklarımızı manevi açıdan ilgisiz bıraktık mı işimiz çok zordur.

Çocuklarımızı, gençlerimizi cahil bırakamayız. Çocuklarına hayır üzere yardımcı olan kişiye Allah rahmet etsin diye peygamberimizin duası var.

Malum bir insan dünyadan göçtükten sonra üç kalemden amel defterine sevap gitmeye devam ediyor, sadakayı cariye, insanlığın yararlandığı bir ilim ve kendisine dua eden salih bir evlat. Yani sizden sonra evladınızın size gönderdiği dualar size ulaşıyor.

Onun için bu tür çalışmalar çok çok önemlidir. Malum efendimizin “küçüklükte verilen eğitim taşa oyulmuş nakış gibidir” buyuruyor. dolayısıyla çocuklarımıza güzel şeyleri öğreteceğiz, genlere tavsiyem de ayet ve hadis ezberleyin, sahabeyi tanıyın, siyerünnebiyi okuyun, diyorum.

Gençlik ömrün en verimli çağıdır.

İsterseniz bir gün düşkünler yurdunu ziyaret edin, yeme içmeleri dahi problemdir. İbadetleri dahi yerine getirmekte zorlanırlar. Abdest almak, namaz kılmak dahi onlara zor olmuş.

Kıyamet günü yedi kısım insan Allahın gölgede ağırladığı kimselerden biri de neşe içinde Allah’a ibadet eden gençtir.

İffetini koruyan bir genç yine bu zamanın meleğidir, bu zamanın sahabesidir diyen Allah dostları var.

Bu gün hal ve davranışlarıyla gençleri çıldırtırcasına dikkatleri üzerine çeken nice günahkar bayanlar var. Ama bir genç Allah rızası için kendini koruyabiliyorsa Allah katında değeri yücelir.

Bir genç ya Allahın askeridir, ya da şeytanın tuzağına düşmüştür.

Gençlik çok dinamik ve güçlü bir değerdir, dolayısıyla iyi kötü her kes gençleri arıyor.

Kimse manavdan salatalık, domates çalıyor mu hayır, ama altını çalıyorlar değil mi? Dolayısıyla yaşlıları fazla düşmanları yok, asıl gençlik üzerinde oyun yapıyorlar. 

Malum peygamberimizin “bir insanın sizin elinizin üzerinde iman etmesi dünyadan ve dünyanın içinden her şeyden daha hayırlıdır” buyuruyor.

Bu gün parklarda başkasının kızıyla flört eden, sosyal medyanın içinde kaybolmuş, günün zevklerine dalmış bir insanı ikna edip hakka hayata bağlarsanız, şeytanın ordusundan ayırıp, Allah’ın emrettiği bir yaşama bir dünyaya getirirseniz emsali olmayan bir sevap işlemiş olursunuz.

Batı gençliği bitirdiği için bitiyor, inşallah bitişleri hızlanır da onların belasından kurtulmuş oluruz.

Müslüman fert, Müslüman aile, Müslüman toplum, nasıl oluşturacağız?

Farzları yerine getireceğiz, sünnetleri ihmal etmeyeceğiz, haramlardan uzak duracağız, kötü insanlardan uzak duracağız, iyi insanlarla bir arada olacağız, tembelliği bırakacağız, Kur’anı mütalaa edip ona uymaya çalışacağız.

İlim, irfana değer vereceğiz, sorumluluğumuzun farkında olacağız, her türlü günahtan uzak duracağız.

Şeklinde bir sunum yapıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir