Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10432 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   07 Eylül 2016 - 19:01

AB Hibe Projesi Son Aşamada

Büyüt
Küçült
AB Hibe Projesi Son

Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edilen, toplam 101 Milyon Euro’luk Altyapı Entegre Su Projeleri ile Hibe Programı (IPA) kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor.

Uygulanacak proje kapsamında AB Delegasyon Heyeti, Giresun’a gelerek incelemelerde bulundu. Giresun’a gelen heyet Belediye Başkanı Kerim Aksu, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy ve proje koordinatörleri ile bir görüşme yaptı.

Başkan Kerim Aksu ile yapılan görüşmenin ardından AB proje sorumluları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, müşavir firma yetkilileri, belediyenin ilgili müdürleri ile mühendislerin katıldığı geniş kapsamlı bir toplantı düzenlendi.

Giresun Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda Müşavir firma yetkilisi Şule Mansur tarafından, Giresun’da yapılması planlanan alt yapı ve entegre su projeleri hakkında Avrupa Birliği Proje Sorumluları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine, hazırlanan proje detayları hakkında sunum yapıldı. Yapılan sunumda projenin uygulanacağı güzergahlar, ana hatlar, bağlantı hatları, terfi merkezleri ve biyolojik katı arıtma sistemi ile ilgili bilgiler verildi.

Toplantının ardından kalabalık heyet ile saha gezisine çıkıldı. Saha gezisinde proje uygulanacak bölgeler tek tek incelenerek, proje detayları görüşüldü. Şehir genelinde bulunan mevcut terfi merkezleri incelenerek, proje kapsamında yapılacak ana hatların geçiş güzergahları belirlendi.

Giresun Belediyesi Proje Koordinatörü ve Fen İşleri Müdürü Ergun Altıyaprak, yapılan incelemeler hakkında şu bilgileri verdi, “Giresun için çok anlamlı bir proje. Giresun’un 50 yıllık alt yapı ihtiyacını karşılayacak olan bu projenin son hazırlık aşamasına gelindi. Projenin 2017 yılı içinde ihalesi planlanmaktadır. Yapılan ihalenin ardından, projenin yapım çalışmaları başlayacak. Şehrimiz için uzun vadede bir yatırım olacaktır. Kısa sürede başlayıp, bitmesini istiyoruz.”



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir