Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14442 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2018 - 11:17

Ordu'da, Diyânet’ten Cami Talebi

Büyüt
Küçült
Orduda, Diyânet’ten Cami


Ordulu Ahmet Bilgin; kendisini yakından tanıdığı ve adının altına da (Baba dostu, Tansiyoncu) notu düştüğü mektubuyla Ordulu olan Diyânet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a hitâben, şehir merkezi olarak en seyrek câmili kentlerden birisi olan Ordu’ya, gerekirse kendi isminin de verilebileceği külliye niteliğinde ve merkeze yakın çok amaçlı bir câmi yapılmasını istedi.

Mektupta, Ordu’dan bir ilk olarak Diyânet İşleri Başkanı olan Prof. Dr. Ali Erbaş’ın memleketine kendi adını da yaşatacak kalıcı bir eser bırakması isteniyor. Câmiin yeri dahî işâret edilen mektup şöyle:

“Sayın; Prof. Dr. Ali ERBAŞ. Diyânet İşleri Başkanı.

Öncelikle atanmış olduğunuz yüce makamınız nedeniyle sizi tebrik eder, hayırlı işlere vesile olmanızı Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Bir Ordulu olarak sizin de malumunuz olduğu üzere şehir merkezinde halkımızın ihtiyacına cevap verecek bir camimiz bulunmamaktadır. Sözü fazla uzatıp kıymetli vaktinizi almak istemiyorum. Cumhurbaşkanımız da dâhil ilgililer ve yetkililerle görüşüp mülkiyeti Hazine’ye ait Orta Cami yanındaki arsaya veya Çarşamba Pazarı diye anılan taşınmaz üzerine büyük bir cami yapılması ve altına pazar yeri veya otopark yapılarak Ordumuza bir eser bırakmanızı bekliyorum.
 
Bu caminin isminin de ‘Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Camii’ olması en büyük temennimdir. 50 bin imza karşılığında bu ihtiyacımızı gidereceğini umarak ilginizi bekler çalışmalarınızda başarılar dilerim.”
Ahmet BİLGİN
(Baba dostu, Tansiyoncu)

İmzaların hazır olduğunu, insanların proje ve talepten haberdar olduğunu ve çok destek gördüğünü söyleyen Ahmet Bilgin ve Ordulular; mektubun olumlu bir karşılık göreceğini beklediklerini belirttiler.

Haber: Hakan Uğurlu – www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir