Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14001 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Ağustos 2018 - 10:06

ORDULU HEMŞELERİMİZE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN

Büyüt
Küçült
ORDULU HEMŞELERİMİZE BÜYÜK GEÇMİŞ

ORDULU HEMŞELERİMİZE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN
Giresun Medya Platformu Başkanı Sadi Toygar, Ordu’da yaşayan sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun mesajı yayınladı.
Başkan Toygar yaptığı açıklamada; ’Kardeş şehrimiz Ordu'da sel felaketi yaklaşık 7 ilçede etkili oldu, , dereler taştı, yollar çöktü, köprüler yıkıldı, fındık bahçeleri harap oldu, fındıklar denize döküldü, çok sayıda kişi de mahsur kaldı, yaklaşık 500 bin nüfusun yaşadığı bir alan doğal afetten etkilendi.
Kardeş şehrimizde yaşanan sel felaketi bölge ve ülke olarak hepimizi derinden üzdü.
Ordu'da yaşanan sel felaketi sebebiyle tüm Ordulu hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
Can kaybının olmaması hepimizi sevindirmiştir. Fındık bahçeleri ile hasadı yapılan tonlarca fındık denize dökülürken halkın mağduriyeti doğal olarak, yardım ve desteklere ihtiyacı vardır. Doğal afetin meydana getirdiği tahribatı Belediye ve vatandaş olarak yalnız başına çözebilmesi çok zordur, desteğe ihtiyacı vardır
Ayrıca bu bir yağış değil, felakettir. Bütün Türkiye ile birlikte Karadeniz’de değişen iklim koşulları nedeniyle risk altındadır. Yakın tarihte Giresun ve ilçeleri bu doğal afetten etkilendi. Risklerin alt düzeye inmesi için tedbirli olmakta fayda vardır. Doğal olarak her afet sonrası yolların, köprülerin, HES projelerinin ve yapılan alt yatırımlarının hatalı, eksik veya yanlış yerde yapıldığına dair eleştiriler olur. Bu tür doğal afetler önünde hiçbir güç duramaz, ondan dolayı  sel gibi doğal afetlere hazırlıklı olmak gerekir. Her afet sonrası bölgenin ekonomik yapısını bozulur ,yollar, alt yapı, üst yapı ve su şebekeleri büyük zarar görür, bütün yapılan emekler boşa gider.
Karadeniz bölgesi, ülkemizde en çok yağış alan bölge olmasının yanı sıra, son dönemde en çok orman kaybının yaşandığı, dere ve nehirlerin HES‘lere kurban edildiği ve ekosistemini altüst edildiği bir bölgedir.
Hükümet ve yerel idareciler meslek kuruluşu olan Sivil toplum kuruluşlarının, yerel basının uyarılarını dikkate almalı kamu, özel sektör ve üniversiteler işbirliğinde projeler geliştirilmelidir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Tüm imkânlar seferber edilerek yaralar sarılacak, hasarlarla ilgili tüm maddi kayıplar devletimiz, hükümetimiz tarafından karşılanacaktır" dedi. 
Allah böyle olayları bir daha yaşatmasın. Selden etkilenen tüm hemşerilerimize geçmiş olsun diyoruz” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir