Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 13302 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2017 - 19:32

Play-Off Bileti Cebimizde

Büyüt
Küçült
Play-Off Bileti

Çotanaklar, 2015-2016 sezonunun son maçı olan Giresunspor-Alanyaspor maçının uzatmalarının son dakikasında yediği golle kaçırdığı Play-Off oynama şansını 2016-2017 sezonunda yakalayarak Yeşil-Beyazlı taraftarları sevindirdi.

Yeşil-Beyazlı ekibimiz başarısız sonuçlar sebebiyle10. haftanın ardından teknik direktör değişikliği yapmak zorunda kaldığı 2016-2017 sezonunun sonunda Play-Off biletini cebine koyarak sezon ortasında yaşanan kan değişikliğinin olumlu sonuçlarını almış oldu.

Sezona Mustafa Kaplan ile başlayan Çotanaklar, üst üste gelen başarısız sonuçların ardından yoluna Yücel İldiz ile devam etme kararı aldı. Riskli olarak görülen bu kararın ardından alınan başarılı sonuçlar Giresunspor taraftarlarını memnun ederken, Yeşil-Beyazlı ekibimizi Play-Off’a taşıdı.

İLK 6 HAFTADA 3 GALİBİYET

Giresunspor sezona İzmir’de Altınordu deplasmanında başladı. Bu karşılaşmada alınan 2-2’lik skorun sezon sonunda Yeşil-Beyazlı ekibimizi Göztepe’nin de dahil olduğu üçlü averaj hesabında Altınordu’nun üstünde tutarak Play-Off’a taşıması, TFF 1. Lig’de alınan bir beraberliğin bile ne kadar önemli bir sonuç olduğunu göstermesi açısından önemliydi. Tabi ki bu maçın rövanşında Çotanaklar’ın sahadan 1-0 galip ayrılması da üçlü averajı etkileyen başka bir faktördü.

Bu beraberliğin ardından Balıkesirspor’u 1-0’la geçen Giresunspor, deplasmandaŞanlıurfaspor’la deplasmanda 1-1 berabere kalarak evine döndü. Kendi sahasında Manisaspor’u 3-1’lik skorla geçen Yeşil-Beyazlı ekibimiz, ligdeki ilk mağlubiyetini Elazığspor deplasmanında 2-0’lık skorla aldı.

Elazığspor mağlubiyetinin verdiği moral bozukluğu ile Giresun’a dönen Çotanaklar, Ümraniyespor’u 2-0’la geçerek ligin ilk 6 haftasında hanesine 3 galibiyet yazdırdı. Bu 3 galibiyetin tamamını kendi sahasında alan Giresunspor, deplasmanlarda ise 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

7 HAFTALIK GALİBİYET HASRETİ BİZİ HEDEFİMİZDEN UZAKLAŞTIRDI

İlk 6 haftada aldığı sonuçlarla TFF 1. Lig’e oldukça iyi sayılabilecek bir giriş yapan Giresunspor, 7. haftada Eskişehirspor deplasmanında aldığı 1-0’lık mağlubiyetle başlayan seride, 14. haftaya kadar galibiyete hasret kaldı.

Eskişehirspor mağlubiyetinin ardından kendi sahasında Boluspor’la karşılaşan Giresunspor bu karşılaşmadan da 1-2’lik skorla mağlup ayrıldı ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Boluspor mağlubiyetinin ardından Göztepe’yi konuk eden Yeşil-Beyazlı temsilcimiz bu karşılaşmadan da 1-1’lik beraberlikle ayrılarak ligde alt sıralara doğru inişe geçti.

Göztepe maçında aldığı beraberliğin ardından Bandırmaspor deplasmanına çıkan Çotanaklar, bu maçtan da 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. Bu maçın ardından karşılıklı anlaşarak teknik direktör Mustafa Kaplan’la yollarını ayıran Giresunspor, kendi sahasında Adana Demirspor’la 1-1 berabere kaldığı maça teknik direktör Yücel İldiz ile çıktı.Yeşil-Beyazlı ekibimiz Yeni Malatyaspor deplasmanında da 1-1 berabere kalarak oynadığı son 4 maçtan da beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.

4 haftalık beraberlik serisi kendi sahasında Sivasspor karşısında aldığı 1-2’lik mağlubiyetle sonlanan Giresunspor, 7 hafta üst üste aldığı başarısız sonuçlardan dolayı ligdeki hedefinden oldukça uzaklaştı.

YÜCEL İLDİZ’LE İLK GALİBİYET DEPLASMANDA GELDİ

Teknik Direktör Yücel İldiz’in takımın başına gelmesinden sonra oynadığı 3 maçta 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Giresunspor, yaşanan bu kan değişikliğinden sonraki ilk galibiyetini 14. haftada Mersin İdman Yurdu deplasmanında 0-2’lik skorla aldı.

Deplasmanda alınan bu kritik galibiyetin verdiği moralle kendi sahasında Samsunspor’la karşılaşan ekibimiz bu karşılaşmadan da 3-0’lık galibiyet aldı. Bu galibiyet hem bu sezon içinde aldığımız en farklı galibiyet olurken, hem de 2016-2017 sezonunda peş peşe aldığımız 2 galibiyet olması sebebiyle takıma ve şehre büyük moral verdi ve Yücel İldiz hocaya olan güveni de yukarılara taşıdı.

Denizlispor deplasmanında alınan 2-1’lik mağlubiyet keyifleri biraz kaçırsa da; ligin ilk yarısının son maçında kendi sahamızda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında alınan 2-1’lik galibiyet Giresunspor’un devre arası kampına moralli girmesini sağlarken, 2. devre için de umutları yükseltti.

2. DEVREYE 5’İ BİR YERDE İLE BAŞLADIK!

TFF 1. Lig’in 2. devresine fırtına gibi giren Giresunspor, 5 maçlık galibiyet serisiyle spor camiasının dikkatini çekerken, taraftarlarını da oldukça mutlu etti.

Ligin 2. devresine kendi sahasında Altınordu karşısında aldığı 1-0’lık galibiyetle başlayan Yeşil-Beyazlı ekibimiz, deplasmanda Balıkesirspor’a karşı 0-1’lik skora imza atarak ilk 2 haftada 6 puan topladı ve ligde yükselişe geçti.

Bir sonraki hafta Şanlıurfaspor’u konuk eden Çotanaklar, 3-1’lik skorla galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Ardından Manisaspordeplasmanından 1-2’lik skorla ve galibiyetle dönen Yeşil-Beyazlı ekibimiz, Yücel İldiz yönetiminde bambaşka bir görüntü vermeye başladı.

Kendi sahasında Elazığspor’la mücadele eden Giresunspor bu maçtan da 2-1’lik skorla ayrılarak üst üste 5 maçtan da galibiyet çıkartarak kendi adına bu sezonki galibiyet serisini geliştirmiş oldu ve Play-Off için en iddialı takımlar arasında gösterilmeye başlandı.

GALİBİYET HASRETİ TEKRAR BAŞLADI

5 maç üst üste galibiyet alarak büyük bir başarıya imza atan Yücel İldiz’in öğrencileri, bu serinin ardından 4 hafta boyunca galibiyete hasret kaldı.

5 maçlık galibiyet serisinin ardından İstanbul’da Ümraniyespor’a konuk olan Giresunspor, deplasmanda olmasına rağmen büyük taraftar desteği aldığı bu karşılaşma sonunda sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrılmak zorunda kaldı. Ardından Eskişehirspor’u konuk eden Yeşil-Beyazlı ekibimiz bu karşılaşmayı da 0-0 beraberlikle tamamlayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Kendi sahasında 2 puan kaybeden Çotanaklar, Boluspor deplasmanında da aradığını bulamadı. Sahadan 4-1 mağlubiyetle ayrılan Giresunspor, ayrıca bu sezonki en farklı mağlubiyetini almış oldu. Göztepe’ye de deplasmanda2-1 mağlup olan Yeşil-Beyazlı ekibimizin galibiyet hasreti 4 maça çıkmış oldu. Üst üste yaşanan bu puan kayıplarının ardından Play-Off hedefi tehlikeye girerken, taraftarlarında tepkisi yüksek sesle söylenmeye başlandı.

2 GALİBİYET BİZE NEFES ALDIRDI

4 maçlık galibiyet hasreti serisinin ardından küme düşmemek için mücadele veren Bandırmaspor’u konuk eden Giresunspor, rakibini 1-0’lık skorla geçerek derin bir nefes aldı. Ardından Adana Demirspor deplasmanına çıkan Çotanaklar, sahadan 1-2’lık skorla ve galibiyetle ayrılarak Play-Off yolunda tekrar iddialı duruma geldi.

ŞAMPİYONLUK ADAYLARINA GÜCÜMÜZ YETMEDİ

Ligin ilk 2 sırası için en iddialı takımlar arasında gösterilen Yeni Malatyaspor ve Sivasspor’la peş peşe oynadığımız maçlardan galibiyet çıkartamadık ve Play-Off için tekrar tehlike çanları çalmaya başladı.

Yeni Malatyaspor’u konuk eden Çotanaklar, bu karşılaşmadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Ardından Sivasspor deplasmanına çıkan Yeşil-Beyazlı ekibimiz bu karşılaşmayı da 2-0’lık skorla kaybederek, ağır bir yara aldı.

SON 4 HAFTADAKİ 2 GALİBİYET BİZİ PLAY-OFF’A TAŞIDI

Zirve mücadelesi yapan takımlarla yaptığı 2 karşılaşmadan 1 puan çıkartan Giresunspor, ligin son 4 haftasında küme düşme hattındaki takımlarla yaptığı maçlarda aldığı 2 galibiyetle adını averajla da olsa Play-Off’a yazdırmayı başardı.

Ligden düşmesi daha önceden kesinleşen Mersin İdman Yurdu ekibi ile Giresun’da karşılaşan Yeşil-Beyazlı ekibimiz, bu maçtan 1-0’lık galibiyetle ayrılarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Ardından Samsunspor deplasmanına çıkan Giresunspor, berabere devam eden mücadelenin uzatma dakikalarında yediği golle karşılaşmayı 1-0 kaybetti.

Samsun deplasmanından mağlubiyetle ve moral bozukluğu ile dönen Çotanaklar, Denizlispor’u Giresun Atatürk Stadı’nda konuk etti. Bu zorlu mücadeleden 1-0’lık galibiyetle ayrılmayı başaran Giresunspor, diğer maçlardaki sonuçların ardından bir sonraki haftada mağlup olsa bile averajla Play-Off oynama hakkını ligin bitmesine 1 hafta kala garantilemiş oldu.

Ligin son haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor deplasmanına çıkan Giresunspor, bu mücadeleden 2-1’lik skorla ve mağlubiyetle ayrılmasına rağmen TFF 1. Lig’i ilk 6 içinde bitirmeyi başardı.

 

PLAY-OFF’A GİDECEK TAKIMLARI AVERAJ BELİRLEDİ

Son hafta öncesi ligde 4. sırada olan Giresunspor, Gaziantep deplasmanından eli boş dönünce ve 5. ile 6. sıradaki takımlar da puan alıncaligdeki sıralama değişti ve Play-Off’a kalma ihtimali olan takımlar averaj hesabı yapmaya başladı.Ligi 5. sırada bitiren Göztepe ve 7. sırada bitiren Altınordu ile aynı puanı (53) toplayan Çotanaklar; üçlü averaj hesabına göre Göztepe’nin altında kalırken, ligi Altınordu’nun üzerinde 6. sırada tamamlamayı başardı ve adını Play-Off’a yazdıran son takım oldu.

KÜME DÜŞEN TAKIMLARI DA AVERAJ BELİRLEDİ

Ligin üst tarafı gibi, alt tarafındaki sıralamayı ve küme düşecek takımı averaj hesabı belirledi. Son haftaya girerken kümede kalma mücadelesi veren Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor son hafta maçlarının ardından küme düşerken, Samsunspor, Adana Demirspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kümede kalmayı başardılar.

Ligde 14. sıradaki Adana Demirspor, 15. sıradaki Samsunspor ve 16. sıradaki Şanlıurfaspor ligi 36 puanla tamamlarken, ligden düşen takım üçlü averajla Şanlıurfaspor oldu. Eğer Giresunspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’la 2-2 berabere kalmayı başarsaydı küme düşen son takım Gaziantep Büyükşehir Belediyespor olacak ve Şanlıurfaspor ligde kalacaktı.

PLAY-OFF MAÇLARININ TARİHİ BELİRLENDİ

Giresunspor'un Play-Off yarı finalinde rakibi Eskişehirspor oldu.

TFF’den yapılan açıklamada 25 Mayıs 2017 Perşembe günü Giresun Atatürk Stadı’nda oynanacak maçın başlama saati 19.00 olarak belirtildi.

29 Mayıs 2017 Pazartesi Eskişehir’de oynanacak rövanş maçı da ilk maçta olduğu gibi 19.00’da olacak.

Giresunspor bu iki maçın ardından finali kalmayı başarırsa, Spor Toto Süper Lig'e yükselecek üçüncü takımın belirleneceği final müsabakasında 4 Haziran 2017 Pazar günü Boluspor-Göztepe maçlarından finale gelecek takımla Süper Lig’e yükselme mücadelesi yapacak. Final müsabakasının yeri ve başlama saati Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından daha sonra açıklanacak.

Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir