Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9884 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Haziran 2018 - 02:48

Giresun’da Tarımsal Üretime 227 Milyon 372 Bin Lira Destek Verildi

Büyüt
Küçült
Giresun’da  Tarımsal Üretime 227  Milyon 372 Bin Lira Destek


   
Giresun  ilinde 2018 yılında üreticilere verilen tarımsal desteklemeler hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:
“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından ülkemizde tarım ve hayvancılığı geliştirmek ayrıca ürün kalitesini artırmak amacıyla belirlenen program ve esaslar çerçevesinde ilimizde geçtiğimiz yıl müracaatı yapılan ve bu yıl içinde ödemeleri gerçekleşen tarımsal destekler şöyledir ;
Bitkisel üretim  desteklemesi 180 milyon 83 bin 850 lira, Hayvansal üretim desteklemesi           17 milyon 874 bin 217  lira, Geleneksel kıyı balıkçılığı ve su ürünleri desteklemesi   272 bin 250 lira, Tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetleri desteklemesi  1 milyon 570 bin lira, Çiftlik muhasebe veri ağı desteklemesi 60 bin beşyüz lira ve  TARSİM kapsamında da 13 milyon 832 bin 677 lira bitkisel ürün ve hayvan sigortası primi ödenmiştir.
Ayrıca bunlara ilave olmak üzere; Genç çiftçi projelerine  7 milyon 200 bin lira, Tarıma dayalı ekonomik yatırım projelerine  2 milyon 49 bin lira ve  Modern ahır-ağıl yapımı projelerine  4 milyon 430 bin lira hibe verilmiştir.
Giresun ilimizde 80 binin üzerinde üreticimize  toplam 227 milyon 372 bin 494 lira destek verilmiştir. İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüklerimizin yürüttükleri yoğun çalışmalar ve üretici örgütlerimizin de verdikleri katkı neticesin de ilimizde tarımsal üretime verilen desteklemelerde her yıl artış kaydedildiği görülmektedir. İlimiz tarımının ve ekonomisinin gelişmesi açısından hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir