Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8907 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   24 Ağustos 2017 - 11:07

2017 Yılında Bitkisel Üretime Verilecek Destekler

Büyüt
Küçült
2017 Yılında Bitkisel Üretime Verilecek

2017 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar, 18 Ağustostarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, Giresunluçiftçilerimizi ilgilendiren bitkisel üretimle ilgili bazı destekleme kalemleri hakkında şu bilgileri vermiştir:

Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamındabelirlenen yerlerde ve Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dâhil üreticilerimize; Fındıkta alan bazlı gelir desteğidekara 170 lira olarak ödenecektir

Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 13 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere toplam 17 lira,  fındık, yem bitkileri, çay ve diğer ürünler için dekar başına 9 lirası mazot, 4 lirası gübre olmak üzere 13 lira,nadas için de 5 liralık mazot desteği verilecektir.

Toprak Analizi Desteği olarak asgari 50 dekar ve üzeri tarım arazilerinde, her 50 dekar araziye kadar analiz başına yetkili Toprak Analiz Laboratuvarlarına 40 lira destek sağlanacaktır.

Organik Tarım Desteği için kategorilerine göre dekara 10 - 100 lira ve organik arıcılığa da kovan başına 10 lira destek verilecektir.İyi Tarım Uygulamaları desteklemesi çeltik, örtüaltı, süs bitkileri, tıbbi aromatik bitkiler, meyve ve sebzeler için dekara 10-150 lira arasında destek verilecek.Bitkisel Üretim Yapan Küçük Aile İşletmelerinin Desteklenmesi uygulamalarında dekara 100 lira ödenecektir.

Fark Ödemeleri kapsamında belirlenen havzalarda yetiştirilecek ürünler tespit edildi, buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikaleye 5 kuruş, çaya 13 kuruş destek verilecektir.

Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline göre yem bitkileri desteği, yapay çayır mera ve yonca için 4 yıl, korunga için 3 yıl süreyle, tek yıllık yem bitkileri ekilişlerinde ise üretim yaptıkları yıl için ürünü hasat etmeleri kaydıyla dekar başına verilecek destekler de belirlendi.

Bu kapsamda, kuru yoncaya yıllık dekar başına 40 lira, sulu yonca ve korungaya yılda dekara 60 lira, tek yıllıklar, silajlık tek yıllıklar, silajlık kuru mısır için dekar başına 40 lira, yapay çayır mera yılda dekar başına 60 lira, silajlık sulu mısır dekar başına 90 lira olarak belirlendi.

Yurt İçi Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği çerçevesinde dekara aspir, kanola, susama 4 lira, çavdar, tritikale, yulafa 6 lira, çeltik için 8 lira, arpa, buğday için 8,5 lira, fiğ korunga, yem bezelyesine 10 lira, yerfıstığı, yoncaya 15 lira, kuru fasulye, mercimek, nohut, soya için 20 lira, patates için 80 lira ödeme yapılacak.

Sertifikalı fide/fidan kullanım desteği bodur-yarı bodur meyve türleri ile bahçe tesisi, çilek fidesi için dekara 400 lira, diğer meyve fidanları ile bahçe tesisi (bağ ve nar hariç) dekara 280 lira destek sunulacak.Yurt içi sertifikalı tohumluk ve fidan üretimlerinin desteklenmesi uygulamasına 2017 yılında da devam edilecek, orijinal-temel ve üstü tohumluk üretimlerine ilave destek verilecektir.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen üreticilerimiz, İl/İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizi ziyaret edebilir veya tarımsal işletme danışmanlarıyla irtibata geçebilirler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir