Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11698 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Eylül 2017 - 20:46

Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor…

Büyüt
Küçült
Sel Felaketinin Yaraları

Geçtiğimiz Eylül Ayında Giresun Eynesil’de Meydana Gelen Sel Felaketinin Yaraları Sarılıyor…

·     Selde Yıkılan Köprünün Yerine Yenisi Yapılıyor…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü geçtiğimiz Eylül ayında Giresun’un Eynesil ilçesinde meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yaşanan bu sel felaketinde yıkılan köprünün yerine ise yeni bir köprü inşa ediliyor.

Yıllık yağış ortalaması 1 000 mm’nin üzerinde olan Doğu Karadeniz’de yer alan Giresun ilimiz ülkemizde en çok yağış alan illerimiz arasında bulunuyor. Bu bölgemizdeki aşırı yağışlarda can ve mal güvenliğini güvence altına almak için ise DSİ gereken tedbirleri almak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Projede Yüzde 80 Fiziki Gerçekleşmeye Ulaşıldı

Bu çerçevede geçen yıl Eylül ayında Eynesil’de meydana gelen sel felaketinin tekrar yaşanmaması için inşasına başlanan "Eynesil İlçe Merkezi Murcu, Topallı, Dizgine ve Kelli Dereleri 2. Kısım Taşkın Koruma Projesinde çalışmalar hızla sürüyor. Eynesil ilçe merkezini taşkın zararlarından koruyacak olan bu projede yüzde 80 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

Yeni Köprü Tamamlanma Aşamasında

Bu proje kapsamında yapımı süren ve sel felaketinde yıkılan köprünün yenisi ise tamamlanma aşamasına geldi. Vatandaşlardan tam not alan köprünün de içinde bulunduğu taşkın koruma projesi yaklaşık 5 milyon lira yatırım bedeli ile inşa ediliyor ve önümüzdeki yıl içinde projenin tamamlanması hedefleniyor.

Yatırımlar Sürecek

Giresun için taşkın koruma projelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bu yüzden Giresun’da taşkınları önlemeye yönelik projelere ağırlık veriyoruz. Birçok yerde taşkınları önlemeye yönelik projelerimizin inşası sürüyor. Eynesil’deki bu projemizi de en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Giresun her şeyin en iyisine layık ve bu ilimize yapacağımız yatırımlar bundan sonra da hız kesmeden devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir