Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 22931 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Aralık 2017 - 00:14

Sezai Balcı ''Cihan-ı İslam Mecmuası''ni Anlattı.

Büyüt
Küçült
Sezai Balcı Cihan-ı İslam Mecmuasıni

(GİRMEP-A.Öner MERAL) Türk Tarih Kurumu tarafından İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 100. Yılında I. Dünya Savaşı’nın Hukuki ve Tarihi Yönleri Uluslararası Sempozyumu 6-9 Aralık 2017 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasında İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Gazi Üniversitesi Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necdet Hayta, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Tarih Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Yagub Mahmudov söz aldı.

80’e yakın akademisyenin katıldığı sempozyumda, Osmanlı Devletinin yıkılmasına sebep olan Birinci Dünya Savaşı ile ilgili çeşitli konular ele alındı.

Sempozyumun 7 Aralık 2017 Perşembe günü gerçekleşen oturumunda Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden Doç. Dr. Sezai Balcı "Birinci Dünya Savaşı'nda Bir Propapaganda Dergisi: Cihan-ı İslam Mecmuası", adlı bir bildiri ile sempozyuma konuşmacı olarak katıldı.

Balcı konuşmasında 1914-1915 yıllarında Arapça, Farsça, Türkçe ve Urduca yayınlanan Cihan-ı İslam Dergisi’ni ele aldı.

Cihan-ı İslam Dergisi, günümüzde Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Burma ve Myanmar'dan oluşan Hind Müslümanlarını İngilizlere karşı, Osmanlı Devletinin yanında cihada katılmasını sağlamaktır. Bu amaçla dergi, Hind Müslümanları arasında, İngilizlere karşı propaganda yaparak, onların İngilizlere karşı isyan etmeleri amacıyla yayınlanıyordu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir