Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 15279 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   04 Ekim 2018 - 12:44

SP ‘mckinsey Türkiyenin Kayyumu Olmuştur’

Büyüt
Küçült
SP ‘mckinsey Türkiyenin Kayyumu

Saadet Partisi İl Başkanı Abdulkadir Bektaş, ekonominin AKP hükümeti tarafından ABD’li danışmanlık şirketine teslim edilmesini “bu yapılanlar kabul edilemez”  diyerek eleştirdi.

AKP hükümetinin 16 senede ekonomiyi dibe batırdığını, artık dışarıdan borç bulunulmaz hale gelindiğini ve sıcak paranın da dip yaptığını söyleyen Abdulkadir Bektaş; “ekonomide gelinen nokta belli. 16 senedir sıcak para ve borç parayla döndürülen ekonomi artık daha dönmüyor. 2009 ekonomik krizinden sonra piyasayı rahatlatmak amacıyla dünyadaki büyük merkez bankalarının piyasaya sürmüş oldukları paranın sonu geldi. Artık merkez bankaları dağıtmış oldukları paraları geri topluyorlar. Eskisi gibi bol sıcak para yok. Eğer aldığınız paraları üretime değil de betona, asfalta gömerseniz, sonunda ekonomiyi duvara toslatırsınız. Üretim tesisleri kurmadığınız için de aldığınız dolarları yerine koymak için tekrar borç aramak zorunda kalırsınız. Sonunda yahudi -siyonist bankerlerin ve kuruluşların kapısına muhtaç olursunuz. Zaten onlarında istediği böyle bir Türkiye ekonomisiydi.” Dedi.

Ekonomi yönetiminin artık ABD’li şirketlere teslim edildiğini söyleyen Bektaş;”mckinsey Türkiye’ye atanmış bir kayyumdur. Ekonomide yürütülen yanlış politikalar yüzünden Türkiye Cumhuriyeti’ni amerikalı bir kayyum’a teslim etmek zorunda kalmışlardır. Daha açık bir ifadeyle ‘Ben bu ülketi yönetemiyorum, amerikalı mckinsey yönetecek’ itirafından başka bir şey değildir.” Dedi.

1 yıl içinde ödenmesi gereken 230 milyar dolar dış borcumuz olduğuna dikkat çeken Abdulkadir Bektaş; “merkez bankasının brüt dolar rezervi 60 milyar dolar seviyelerine inmiştir. Dolarımız olmadığına göre bu dolarları nasıl geri ödeyeceğiz? İşte burada ABD danışmanlık şirketi yani rothschild’in danışmanlık şirketi McKinsey devreye giriyor. Şimdi bu şirket aracılığı ile Türkiye uluslararası yahudi-siyonist bankerlerin önünde görücüye çıkacak. Türkiye’deki bütün bakanlıkların mali yapısı ve içeriği bu şirkete aktarılarak dış pazarlardan borç para arayacağız.” Dedi.

Ağustos ayında yükselen dolar kuru dolayısıyla hükümet üyelerinin hep bir ağızdan ‘ekonomimize dışarıdan saldırı var, dolarla oynuyorlar’ söylemleriyle ortalığı ayağa kaldırdığını söyleyen Bektaş; “şimdi ise ekonomimize saldıranların danışmanlık firmasıyla anlaşma yapıyorsunuz. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Erbakan Hoca’nın deyimiyle bunlara değil devlet, leblebici dükkânı bile emanet edilmez.” Dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir