Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10406 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Ekim 2017 - 15:03

Süt Toplama Merkezi Açılışı Yapıldı

Büyüt
Küçült
Süt Toplama Merkezi Açılışı

Bafra Damızlık Manda Üreticileri Birliği Süt Toplama Merkezi Açılışı Yapıldı

 

DOKAP BKİ tarafından yürütülmekte olan “Çiğ Süt Toplama Alt Yapısının İyileştirilmesi Projesi” kapsamında Samsun’un Bafra ilçesinde Damızlık Manda Üreticileri Birliği Süt Toplama Merkezi’nin açılışı ve üreticilerimize süt soğutma tankı ve süt sağım makinalarının dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Bafra ilçesi Doğanca Mahallesi’nde yapılan açılışa DOKAP Başkanı Sn. Ekrem YÜCE’nin yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Bafra Kaymakamı Ali Fuat TÜRKEL, Bafra Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman TOPALOĞLU,  Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Başkanlığımız uzmanları ve vatandaşlar katıldı.

DOKAP BaşkanıSn. Ekrem YÜCE açılışta yaptığı konuşmasında; “Proje ile 2015 yılında ;1 Adet 3.000 Ltlik Süt Soğutma tankı, 3 Adet 2.000 Ltlik Süt Soğutma Tankı, 3 Adet 500 Ltlik Süt Soğutma Tankı, 25 Adet 300 ltlik Süt Soğutma Tankı, 6 Adet 1.500 Ltlik Araç Üstü Süt Toplama Tankı, Samsun ilinin Vezirköprü, Salıpazarı, Çarşamba, Ladik, Havza ve Terme ilçelerindeki süt toplama merkezlerine alınmış olup Salıpazarı Avut Kooperatifi Süt Toplama Binası da tadilat edilmiştir.

2016 yılında ise; 2 Adet 5.000 Ltlik Süt Soğutma Tankı, 7 Adet 3.000 Ltlik Süt Soğutma Tankı, 8 Adet 1.500 ltlik Araç üstü Süt Toplama Tankı, 15 Adet 500 Ltlik Süt Soğutma Tankı, 10 Adet 12 kVA Jeneratör,1 Adet 50 kVA Jeneratör ve1 Adet 40 kVA Jeneratör ekipman alımı Samsun ilinin Vezirköprü, Salıpazarı(Avut), Atakum, Tekkeköy, Bafra, Asarcık ve Terme ilçelerindeki süt toplama merkezlerine yapılmış olup 4 Adet tekli konteynar Süt Toplama Merkezi,1 Adet prefabrik Süt Toplama Merkezi kurulumları ile Bafra Manda Birliği Süt Toplama Merkezinin ve Vezirköprü Süt Toplama Merkezlerinin de tadilat işlemleri yapılmıştır.2015-2016 yıllarında projeye toplam 1.320.066 TL ödenek aktarılmıştır” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ ise, “DOKAP sadece yol alt yapısı olarak 15 milyon TL katkıda bulunmuş, onun dışındaki üretime dönük ve özellikle kırsal kalkınmanın teşvik edilmesine dönük verdikleri bütün katkılar için kendilerine teşekkür ederim. Onlar da bir bölge idaresi başkanı olarak Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hareket ediyor. Sonuçta bir büyük mücadelenin askerleriyiz. Bu büyük mücadele kalkınma mücadelesi. Türkiye bundan 15-18 sene önce bundan 3 katı daha fakirdik. Türkiye 15 senede 3 katı kadar zenginleşti” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol tarafından Damızlık Manda Üreticileri Birliği Süt Toplama Merkezinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından 15 çiftçiye 500 litre soğutma tankı ve 4’lü otomatik sağım makinesi verildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir