Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8517 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Ocak 2018 - 12:43

Taşerona Kadro Verirken Mülakatta Ne Soracaksın?

Büyüt
Küçült
Taşerona Kadro Verirken Mülakatta Ne

 

        İYİ Parti İl Başkanı Av. Ünzile Yüksel gündemin önemli konularından biri olan Taşeron Yasasıyla ilgili bir açıklama yaptı.” Taşeron işçilik adı altında yıllardır köle gibi çalıştırılan işçiler resmen bir sömürü hayatı yaşadılar. Şimdi taşerona kadro hakkı doğdu. Tamam, çok güzel, âmâ kime göre, neye göre kadro?

 Taşerona kadro fırsatı sunan yasa düzenlemesini yeterli bulmadığını söyleyen Ünzile Yüksel, taşerona bir hak getiriyor gözüken yasa öte yandan büyük bir hak kaybına da yol açmakta. Kamuda birmilyonüçyüzbin kişilik taşeron var. Yapılan düzenlemeyle 750-800 bin civarı bir taşeron kadroya alınıyor. Gerisi ne olacak? Onlar bu haktan neden yararlanamıyor. Onların ne günahı var? Belediyeler, özel idare ve KİT’lerde çalışan taşeronlar kapsam dışı. Bu büyük haksızlık. Yerel Yönetimlerle ilgili düzenlemenin çok büyük eksiklikleri vardır. Buradaki taşeron işçiler merkezi yönetimde olduğu gibi işçi kadrosuna alınmıyor. Buralardaki taşeronlar ya halen çalıştıkları şirkette çalışmaya devam edecek ya da belediye bir şirket kurarak bu işçileri kendi şirketinin elemanı yapacaklar. Bu bir kadroya alma değildir. Burada kapsam son derece dar tutulmuştur. Diğer yandan merkezi yönetimde çalışan taşeron işçiler için de problem var. Buradaki taşeron işçilerin de sınava tabi tutulması söz konusudur. Doğrudan kadroya geçiş uygulaması yoktur. Oysa bu işçilerin kadrolu işçi olmasına engel bir olumsuzluk olmadığı sürece herhangi bir problem olmaması gerekir. Çünkü uzun yıllar kamuda taşeron işçi olarak çalışan kişi zaten bu işte yeterlilik sahibidir.

Ünzile Yüksel açıklamsına şöyle deavam etti;  Hadi yazılı sınavı anladık, uygulamalı sınav yapsan onu da anlarız da bu mülakat ne arkadaş? Ne soracaksın mülakatta? İşin içine mülakat girince kafalar karışıyor. Yıllardır her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa şahit olunca insanda ister istemez bu mülakat AK Parti ile doğrudan ve dolaylı bağı olmayan hiçbir taşeron bu mülakatı geçemez düşüncesini uyandırıyor, ancak biz bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz.” dedi.

       Taşeron işçi düzenlemesinin hak kaybına uğramasının da söz konusu olduğunu ileri süren Yüksel, “Taşeronla ilgili çıkan son KHK’da bu işçilerin her türlü haklarından vazgeçmesi yönünde feragat dilekçeleri verecekleri düzenlenmiştir. Haklarından vazgeçerlerse yıllık izinleri ve kıdem tazminatları ne olacak? Bu konuda yetkililer kıdem tazminatından etkilenmeyeceğini söylüyor ama şuanda bazı belediyeler işçilere feragatname imzalatıldığı duyumlarını alıyoruz. Burada büyük bir hak kaybı söz konusu. Yasa bu haliyle zaten yıllardır mağdur olan taşeronu bir kez daha mağdur etmektedir ” dedi



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir