Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14580 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Haziran 2017 - 18:32

Tirebolu’da 1. Film Festivali Düzenlendi

Büyüt
Küçült
Tirebolu’da 1. Film Festivali

Tirebolu İletişim Fakültesi ve Tirebolu Belediyesi ortaklaşa yaptığı çalışmayla bir ilki gerçekleştirdi.

Tirebolu Belediyesi, Tirebolu İletişim Fakültesinin bu sene ilk defa mezun vermiş olması fırsatını kaçırmadı ve Film Festivali Tohumunun ilkini hayata geçirdi.

Açık Hava’da yapılması planlanan Film Festivalinin hava şartlarından ötürü İletişim Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşti.

Bu projenin fikir babası ve hayata geçirilmesinde emeği olan Tirebolunun “Uğur Abisi” Uğur Odabaş, ayrı bir paragrafta anılmazsa olmazdı.

Tirebolu 1. Kolektif Öğrenci Film Festivali, 14 – 15 Haziran tarihlerinde İletişim Fakültesi öğrencilerinin dönem içerisinde çektikleri Belgesel ve Kurmaca dalındaki filmlerden oluştu.

İki ayrı kategoride yapılan yarışmalarda dereceye giren 1.2. ve 3. lereplaket ve hediyeler takdim edildi.

İçinde bulunduğumuz zamanın Ramazan Ayı olması sebebiyle vatandaşların yoğun katılım göstermediği festivalde, Öğrencilerin Tirebolu’nun değerli büyükleriyle yaptıkları Belgesel tadında Röportajları Festivalin en duygu anlarıydı.

Festivalde açılış Konuşmasını Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Bayram Kaya yaptı. Ardından Organizasyonun Üniversite ayağını yürüten son sınıf öğrencisi Velat Elden, Festivalin ortaya çıkması ve hangi aşamalarla hayata geçtiğini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi ve yaklaşık birbuçuk saat süren film gösteri başladı.

Filmlerin ardından Festivalde Belgesel ve Kurmaca dallarında Dereceye Giren filmlere ödülleri verildi.

Kurmaca Dalında Birinci olan “Yaşam İstiyor” Filminin yönetmeni Ceyhun Fetullahyew’e ödülünü Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak adına Yardımcısı Besim Kadıoğlu takdim etti.

Belgesel Dalında Birinci olan “Son Asrın Hikayesi” Filminin yönetmeni Ahmet Memiş’e ödülünü Tirebolu İletişim Fakültesi Dekanı Bayram Kaya takdim etti.

Kurmaca Dalında İkinci olan “34.3.7” Filminin yönetmeni Davut Öngen’e ödülünü Tirebolu İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Berrin Avcı takdim etti.

Belgesel Dalında İkinci olan “Altın Bilezikler” Filminin yönetmeni  İlhan Özalp’e ödülünü Tirebolu İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Berrin Avcı takdim etti.

Kurmaca Dalında Üçüncü olan “Kimlik Karmaşası” Filminin yönetmeni Nedim Kaya’ya ödülünü Tirebolu İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Gökhan Toptepe takdim etti.

Belgesel Dalında Üçüncü olan “Ruhunu Değil Lastiğini Yak” Filminin yönetmeni  Emre Yıldız’a ödülünü Tirebolu İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Nedim Kaya takdim etti.

Programın devamında Festivalinin hayata geçmesinde Emeği olan İletişim Fakültesi Öğretmenlerine ve Öğrencilerine Teşekkür Belgesi ve Plaketlerini  Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak adına Yardımcısı Besim Kadıoğlu takdim etti.

Başkan Yardımcısı Kadıoğlu, Festivalin hayata geçmesinde emeği olan Uğur Odabaş’a ve öğrencilere teşekkürlerini sunarak sahneye davet etti.  Öğrenciler Velat Elden, Mehmet Şimşek, Ahmet Serhat Kılıç ve Nedim Kaya’ya plaketlerini vererek hatıra Fotoğrafı çektirdi.

Festival’de Birinci olan filme Tablet, İkinciye Aksiyon Kamera ve Üçüncüye Mp3 Çalar hediye edildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir