Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12767 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Şubat 2018 - 22:54

TÜGVA Bulancak'tan ders seçme çağrısı

Büyüt
Küçült
TÜGVA Bulancaktan ders seçme

2017-2018 eğitim öğretim yılı için ortaokul ve lise öğrencileri Şubat sonuna kadar seçmeli derslerini seçecekler.

Türkiye Gençlik Vakfı ve BİMDER “Dersimi seçiyorum, dinimi öğreniyorum” sloganıyla öğrencilere Kuranı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arpaca derslerini seçmeleri konusunda yardımcı olacak.

Bakanlık İmam Hatip okulları dışında da ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin zorunlu, Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler ve Arapça Derslerinin de seçmeli ders olarak okutulmasını kararlaştırmıştır” dedi. Velilere çağrıda bulunan TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah GÖKTEKİN, “Çocuklar istediğimiz gibi değil, kuşkusuz yetiştirdiğimiz gibi olurlar. O bakımdan ileride çocuklarımızla ilgili pişmanlıklar yaşamamak, biricik yavrularımızın en güzel şekilde yetişmelerini sağlamak için bu duyuruyu dikkate almamız gerekir. Diğer bir deyişle toplumun yozlaştığı, küreselleşen dünyada değerlerin unutulduğu, küçüklere sevginin, büyüklere saygının her geçen gün azaldığı, gençlerin maalesef uyuşturucu, sigara, içki, kumar, vb gibi kötü alışkanlıklara daha kolay sürüklendiği çağımızda onları korumak ebeveyn olarak bizlerin vazifesidir. Gençleri kötü ahlaktan ve kötü alışkanlıklardan koruyup, dinine diyanetine, devletine, vatanına, milletine, değerlerine, örf ve adetlerine bağlı nesiller olarak yetişmeleri için devletimizin sunduğu bu imkânı değerlendirmek gerektiğine inanıyor ve bu hususta sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Velilerimiz ilkokul ve ortaokulda okuyan öğrencileri için Şubat sonuna kadar okul müdürlüklerine matbu dilekçede seçimlik dersler olan Kur’an-ı Kerim, Arapça, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini işaretleyerek seçebilirler. Yine lise öğrencilerimiz aynı dersleri seçebilirler. Bu hususta velilerimizin ve öğrencilerimiz mağduriyet yaşamamaları için tarihlere dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız. Bizler Milli Manevi değerleri yaşatma gayreti içerisinde olan ve bu doğrultuda gönüllü faaliyetler yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve BİMDER olarak bu gelişmeyi büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve bu hususta kurumlarımızla irtibata geçilmesi durumunda her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek istiyoruz” diye konuştu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir