Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 11636 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Şubat 2018 - 13:02

TÜGVA Bulancak'tan Ecdatla Diriliş, Tarihle Buluşma Gezisi

Büyüt
Küçült
TÜGVA Bulancaktan Ecdatla Diriliş, Tarihle Buluşma

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak İlçe Temsilciliği Lise Koordinatörlüğü tarafından Bilecik-Bursa ve İstanbul’a düzenlenen Ecdatla Diriliş Gezisi sona erdi.

                Bulancak’ta okuyan lise öğrencilerinin katılımıyla Cennet Mekân Sultan Abdulhamid’in Han’ın vefatının 100. Yıldönümü sebebi ile düzenlenen “Ecdatla Diriliş, Tarihle Buluşma” gezisi iki gün sürdü. Geziye katılarak liseli gençlerin yanında olan TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin “Bir pergel misali bir ayağı geleneklerinde, bir ayağı yeni nesil gençlikte olan TÜGVA’mızla gençlerimiz Giresun il teşkilatımızın ve Bulancak Belediyesinin katkılarıyla ecdadı ile buluşma fırsatı buldu. Cennet Mekân Sultan Abdulhamid’in Han’ın vefatının 100. Yıldönümü dolayısıyla planladığımız bu programı biraz daha genişleterek Ertuğrul Gazi, Osman Gazi gibi isimleri de ziyaretlerimize ekledik. Tarih boyunca çağ kapatıp, çağ açan, tarihin akışını değiştiren liderlerimizi gençlerimizle buluşturmanın huzurunu yaşıyoruz. Bilecik’te Şeyh Edebali, Ertuğrul Gazi, Bursa’da Osman Gazi, Orhan Gazi ile buluşan gençlerimiz İstanbul’da Cennet Mekân Sultan Abdulhamid Han’ı, Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı, Merhum Başbakan Adnan Menderes’i, ve Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı ziyaret etti.” Dedi.  İstanbul’da Ayasofya, Sultanahmet Camii, Eyüp Sultan gibi mekanları ziyaret eden gençler maneviyat dolu bir hafta sonu yaşadı.” Dedi

                Göktekin “Mehmetçiğimiz Afrin’de bu vatan için şehit oluyor, siz de burada bu vatan için yaşayacak ve yaşatacaksınız”

                Gezi sonunda otobüs içerisinde değerlendirme yapan Göktekin “Sevgili gençler, ziyaret ettiğimiz isimler Tarih boyunca çağ kapatıp, çağ açan, tarihin akışını değiştiren en önemli liderlerimiz. Yine tarih boyunca dört tarafı hainlerle çevrili, üzerinde sürekli plan kurulan bir ülkeyiz. Dün olduğu gibi bugünde hep uyanık, diri ve birlikte olmalıyız. Daha dün ülkemizde 11 Mehmetçiğimiz yani sizin gibi 11 genç kardeşimiz bu vatan için Afrin’de can verdi, şehit oldu. Biz, her bir karışı kan ile yoğrulmuş bir toprak parçasında yaşıyoruz. Afrin’de bu vatan için can veren gençlerimiz varken, sizde bu vatan için yaşayacak, yaşatacaksınız. Gençliğe sahip çıkacağız.” Dedi.

                TÜGVA Genel Merkezi ile tamamlanan “Ecdatla Diriliş, Tarihle Buluşma” gezisi vakıf genel merkezi önünde hatıra fotoğrafı ile sona erdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir