Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7961 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Kasım 2020 - 20:51

TÜGVA Bulancak’tan Online “Karabağ” Söyleşisi

Büyüt
Küçült
TÜGVA Bulancak’tan Online “Karabağ”

 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak İlçe Temsilciliği covid-19 salgını sebebiyle faaliyetlerinin birçoğunu uzun süredir online olarak gerçekleştiriyor. TÜGVA Online Ev Söyleşileri kapsamında gençlere ve Bulancak halkına son günlerin en önemli gündemlerinden olan Azerbaycan ve Karabağ konulu söyleşi gerçekleştirdi.

19 Kasım Salı akşamı gerçekleştirilen Online Ev Söyleşilerine Azerbaycanlı hemşerimiz olan Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Ahmetoğlu hoca katıldı. Konuşmasında Azerbaycan'ın büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayan Şahin Ahmetoğlu, “Sovyetler döneminde Ermeniler zaman zaman Azerbaycan’dan toprak talebinde bulunmuşlardır. Çoğu kez bu talepleri Ruslar tarafından kabul görmüştür. 1918-20 yıllarında kurulmuş olan Azerbaycan Cumhuriyetinin yüzölçümü 114 bin 000 km2 olmuştur. 1990’lara kadar bu yüzölçümü 86 bin 000 km2’ye inmiştir. Şu anda ise yaklaşık olarak Azerbaycan’ın %20’si Ermenistan tarafından işgal edilmiş durumdadır. Türkiye'nin de vermiş olduğu destekle bölgeye barışın geldiğini ifade ettiler. Ayrıca Türkiye ile Azerbaycan birlikte hareket ettiği sürece bölgede daha da önemli güç kazanılacaktır.” Dedi.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir