Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 14541 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Aralık 2018 - 22:20

TÜGVA Bulancak’tan “Telefonsuz 1 saat” projesi

Büyüt
Küçült
TÜGVA Bulancak’tan “Telefonsuz 1 saat”

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bulancak Temsilciliği Medya İletişim Koordinatörlüğü tarafından başlatılan bir projeyle, insanların teknoloji bağımlılığına dikkat çekilerek, telefon, bilgisayar, tablet, televizyon gibi iletişim araçlarının aslında aile içi ve insanlar arası iletişimi kısıtladığını, bu projeyle her gün belirlenecek bir saatte telefon, televizyon v.b. aletlerin kapatılarak aile içi etkileşimin artırılması hedefleniyor.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan TÜGVA Bulancak Temsilcisi Ubeydullah Göktekin; “Günümüz teknoloji çağında telefona bakma aralığımız 7 dakikaya kadar düşmüştür. Bu zaman dilimi gün geçtikçe kısalmakta ve maalesef ekran bağımlısı bir toplum haline gelinmiştir. Evlerimizde, kafelerde ve toplumsal alanlarda bir araya gelen gençler maalesef birbirlerinin yüzüne bakmamakta, her biri ayrı köşede telefonlarının içerisinde kaybolmaktadır. Bazen yılda bir ya da daha uzun süreli aralıklarla yapılan mezunlar buluşması, aile buluşması gibi zamanlarda bile kendimizi ekranlardan alıkoyamıyoruz. Bugün bu projeyi hazırlayan bizler bile bu bağımlılığı yaşamaktayız. Bu noktada farkındalık oluşturacak ve aile-grup içi iletişimimizin artacağı “Telefonsuz 1 saat” projesini hayata geçiriyoruz.

Amacımız, “Telefonsuz 1 saat” projesi ile ilçe genelinde ve sosyal medyanın ulaştığı mecralarda günün akşam saatlerinde evlerimizde telefonsuz hava sahası oluşturmak. Aile bireylerinin kendilerinin belirlediği 1 saatlik zaman diliminde evimizde bulunan telefonlarımızdan 1 saat süreyle uzaklaşmak, elimize almamak ve bu süreçte toplumsal değer yargılarımız olan aile içi sohbet, aile içi iletişimi ileri seviyeye çıkarmaktır. Her akşam ailenizin ve/veya grubunuzun belirlediği ortak 1 saatlik zaman diliminde telefonlarınızı diğer odaya bırakmak ve her ne olursa olsun bakmamak. Ve ailenizle keyifli bir zaman geçirmek, yapamadıklarınızı yapmak sizin elinizdedir. Projemizin uygulanabilirliği ailelerin katılımıyla alakalı olduğundan, katılan ailelerin bize geri bildirimleri de önemlidir. Projemizi eğer uyguluyor ve memnun kaldı iseniz bu konuyu bizimle paylaşmanızı dileriz. Ayrıca #Telefonsuz1saat hashtagi ile paylaşarak, duyurarak projemize destek olabilirsiniz.

Herkesi bu projemize destek ve dahil olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Telefonsuz 1 saatte neler yapabilirsiniz?

             Kitap okuyabilirsiniz,

             Anne-baba-çocuk birlikte oyun oynayabilirsiniz,

             Çocuklarınızla parka yürüyüşe gidebilirsiniz.

             Birlikte evde kahve içebilirsiniz,

             Anne ve kız çocuklar birlikte pasta yapabilirsiniz,

             Eski günlerden konuşabilirsiniz,

             Anne-babalar çocuklarına deneyimlerinden bahsedebilirsiniz,

             En son birlikte geçirdiğiniz güzel günleri hatırlayabilirsiniz,

             Birlikte namaz kılabilirsiniz,

             Kur’an-ı Kerim’den bir bölüm okuyabilirsiniz



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir