Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 23685 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Eylül 2018 - 17:03

Turgut Ural’a İlk Ödül Hakkari’den

Büyüt
Küçült
Turgut Ural’a İlk Ödül



Senaryosunu ve yönetmenliğini Giresun Doğankentli Turgut Ural, yapımcılığını Mustafa Şengün'ün üstlendiği "Göç Yolu (Elveda Balkanlar)" filminin galası Hakkari'de yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Hakkari Belediyesi desteğiyle Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Ulusal Film Festivali kapsamında "Elveda Balkanlar Göç Yolu" filminin tüm sanatçı kadrosunun katılımıyla gerçekleşen galada filme 2018 En İyi Drama Filmi ödülü verildi.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari protokol üyeleri, filmin yapımcısı Mustafa ŞENGÜN, yönetmen ve senaristi Turgut URAL, oyuncular ve vatandaşlar akşam saatlerinde Bulvar Caddesi'nde bir araya gelerek Hakkari Belediyesi ekiplerinin halk oyunları, tiyatro ve erbane gösterisiyle Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi'ndeki Atatürk Kültür Merkezi'ne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Düzenlenen galada konuşan filmin yönetmeni Turgut Ural, galayı Hakkari'de yapmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, kendilerini sıcak karşılayan Hakkari halkına ve Vali Cüneyit Orhan Toprak'a teşekkür etti.

Hakkari'yi coğrafyasından ve Türkiye'nin uç noktasında bulunmasından dolayı herkesin gelip göremediğini belirten Valimiz Sayın TOPRAK, "Geçmişte yaşanan üzücü olaylardan dolayı herkesin kafasında kötü bir imaj var. Fakat biz bu algıyı değiştirmek için yoğun çaba harcıyoruz, Tabii bizden önceki arkadaşlarımız da aynı yolda çaba harcadılar. Biz bu Hakkari'nin ne kadar güzel bir coğrafya olduğunu, ne kadar güzel insanlara sahip olduğunu, huzurlu bir şekilde yaşanacak yer olduğunu bütün Türkiye'ye ve arkasından dünyaya anlatabilmek için arkadaşlarımızla beraber yoğun bir çalışma ve çaba içerisindeyiz" dedi.

Gala gecesi, Vali Toprak’ın filmin yönetmen ve oyuncularına plaket ve çiçek takdim etmesi, “Göç Yolu (Elveda Balkanlar)” filminin gösterimi ile son buldu.

Abdullah Öner MERAL
Giresun Medya Platformu

NOT: Gazete haberi yapmak isteyenler için fotoğrafların orjinalleri Hakkari Valiliği sitesinde bulunmaktadır.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir