Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9588 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   18 Ocak 2017 - 18:20

Kent Konseyinin Gedikkaya Mutluluğu

Büyüt
Küçült
Kent Konseyinin Gedikkaya

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu Gedikkaya projesinin başlamasından dolayı Kerim Aksuya teşekkür etti. 

Karaibrahimoğlu Başkan Aksu’nun göreve başladığı tarihten itibaren Giresun’da birçok kalıcı esere imza attığını belirterek, Gedikkaya projesinin de Giresun turizmini hareketlendireceğini söyledi.

Gedikkaya projesini ilk gündeme taşıyanın kendisi olduğunu bildiren Karaibrahimoğlu: ‘’ Başkanı olduğum Çevre ve Kültür Derneği olarak 2005 yılından itibaren Gedikkaya projesinin gerçekleşmesi ve turizme kazandırılması gerekliliğini anlatamaya başladık. 04.05.2009 tarihinde görevine başlayan aynı zamanda derneğimizin üyesi de olan Belediye Başkanımız Sayın Kerim Aksu’yu dernek olarak ziyaret etmiş ve kendisine başarılar dileyerek bir rapor sunmuştuk.

Sayın Başkan Gedikkaya’nın turizme açılması için konu ile yakından ilgilenip proje hazırlatarak, bürokratik süreci geçip, yol yapımına başlayarak projenin startını vermiştir.  Ortaya attığımız Gedikkaya projesi fikrini 12 yıldır takip ediyoruz ve başlatıldığı için Başkan Aksu’ya şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz. Ulaşım yolu ve başkanın anlattığı şekliyle zirvedeki 2 adet tesis ile 4 adet seyir terasları da bittiğinde bizim Gedikkaya için başka hayallerimizde var. Bunları zaman zaman ilgili kişilerle tartışarak olabilirlik kanaatine vardığımızda hem derneğimizde hem de Kent Konseyinde olarak görüşüp rapor haline getirdiğimizde Başkan Aksu’ya sunacağız. ‘’dedi.

Karaibrahimoğlu Gedikkaya için hayallerini şu şekilde açıkladı:

Eskiden kalma bir takım tarihi antik ve yöresel eserler burada sergilensin istiyoruz. Gedikaya’nın tarihçesinin levhalarla anlatılması. Türkiye’nin birçok yerinde yapılan yamaç paraşütü burada da hayata geçirilmesi. Gedikkaya’nın batı yönündeki dik ve sert olan sarp kayalık, dağcılık sporu için antrenman yeri olarak değerlendirilmesi. Bütün bunlar yapılmaya başlandığında Kale için düşünülen teleferik Gemilerçekeği’nde ki dolgu alanından başlamak üzere Gedikkaya’ya yapılabilir diye düşünüyoruz.                                                                                                                              

Bütün bunlar yapıldığında Gedikkaya’nın ilimizde kale, ada, zeytinlik mahallesi dışında sunacağımız ve misafirlerimizin şehrimizde daha fazla kalmasını sağlayacak yeni bir alan olacağını düşünüyoruz.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir